Zakon odložio poribljavanje Zete i jezera Krupac, Slano i Liverovići

"Stupanjem na snagu novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu od Minsitarstva poljoprivrede dobijamo sugestiju da više nije moguće vršiti poribljavanje alohtonim (kalifornijskom pastrmkom) već samo autohtonim vrstama ribe"
86 pregleda 2 komentar(a)
poribljavanje, Nikšić, Foto: SRK "Nikšić"
poribljavanje, Nikšić, Foto: SRK "Nikšić"
Ažurirano: 04.05.2018. 07:00h

Najavljeno poribljavanje rijeke Zete i jezera (Slano, Krupac i Liverovići), kojima gazduje Sportsko-ribolovni klub (SRK) "Nikšić" odgođeno je zbog novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu.

"Poribljavanje je bilo planirano krajem aprila i to kalifornijskom pastrmkom, kao i prethodnih godina. Stupanjem na snagu novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu od Minsitarstva poljoprivrede dobijamo sugestiju da više nije moguće vršiti poribljavanje alohtonim (kalifornijskom pastrmkom) već samo autohtonim vrstama ribe", objasnio je predsjednik komisije za informisanje u SRK "Nikšić", Radovan Dragnić.

Prema njegovim riječima od ministarstva su zatražili da im odgovore sa kojim autohtonim vrstama se mogu poribljavati jezera i rijeke kojima gazduje SRK "Nikšić", kao i sa kojim količinama je potrebno izvršiti poribljavanje pomenutih voda, kako ove tako i narednih godina, do donošenja nove Ribolovne osnove.

Bonus video: