Buksovci se pridružili kreativnim radionicama

Mladi sa hendikepom kreativne radionice pohađaće do kraja decembra u Delta sitiju, a predavači su im istaknuti crnogorski umjetnici
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2011. 18:39h

Polaznicima kreativnih radionica koje je u okviru projekta "Inkluzivni dizajn",organizovao Britanski savjet, pridružili su se članovi "The Books of Knjige", koji su svojim prisustvom podržali kampanju posvećenu razvijanju vještina u domenu dizajna i umjetničkih zanata osoba s invaliditetom.

Koordinator projekta, prorektor Univerziteta, Nataša Đurović kazala je da su se, na njihovo zadovoljstvo, Buksovci priključili drugoj grupi od deset polaznika, koji će se tokom ove nedjelje baviti izradom predmeta od keramike.

Ona je dodala da se radionicama mogu pridružiti sve zainteresovane osobe, kao i pohađanju tromjesečnog tečaja za grafičkog operatera, koji će biti organizovan krajem januara u zgradi rektorata Univerziteta.

Izvršna direktorica Udruženja mladih sa hendikepom Marina Vujačić smatra da je od velikog značaja podrška javnih ličnosti kako postojećeg, tako i svih sličnih projekata vezanih za inkluziju osoba s invaliditetom.

"Željeli smo da podržimo ove ljude i time skrenemo pažnju javnosti, iako smo svjesni da to neće imati nekog velikog smisla, ali ćemo se barem lijepo družiti. Nažalost, nema sreće u ovoj državi dok ljudi ne shvate mnoge stvari, pa i ovo, i dok se političari generalno ne odluče da počnu da sprovode zakone i obezbijede generalno bolje uslove", kazao je član grupe “The Books of Knjige”Aleksandar Radunović Popaj.

Mladi sa hendikepom kreativne radionice pohađaće do kraja decembra u Delta sitiju, a predavači su im istaknuti crnogorski umjetnici.

Izrađeni dizajnirani predmeti, suveniri i čestitke biće izloženi tokom decembra na predstojećem Božićnom bazaru, kao i u okviru samostalne prezentacije i prodajne izložbe njihovog stvaralaštva.

Galerija

Bonus video: