Arapi će dozvolu za vile platiti 400.000 eura

Kompanija „Zain Property Development” iz Omana ranije kupila zemljište u Zagoriču
79 pregleda 0 komentar(a)
Zagorič plac, Arapi, Foto: Borko Ždero
Zagorič plac, Arapi, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 03.05.2018. 16:21h

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada kompaniji „Zain Property Development” iz arapske države Oman obračunao je da za naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, odnosno građevinsku dozvolu za izgradnju vila u Zagoriču, treba da plate 404.438 eura.

Arapi su devetog marta tražili da im se obračunaju komunalije za tri urbanističke parcele u sklopu Detaljnog urbanističkog plana „Zagorič 3 i 4 - zona 2” izmjene i dopune, kako bi mogli da krenu u realizaciju projekta na zemljištu u Zagoriču, preko puta trafo-stanice.

Pomenuta kompanija ima već iskustva u izgradnji rezidencijalnih kompleksa i vila, a kako „Vijesti” saznaju, nakon projekta u Crnoj Gori imaju namjeru da slične komplekse izgrade i širom Evrope.

Kompaniju „Zain property” je osnovala porodica Moos Al Raisiiz Omana, a kako su „Vijesti” ranije pisale, 9.969 kvadrata zemljišta u Zagoriču su kupili od države za 752.201 euro prošle godine.

Prethodno je Vlada na sjednici održanoj 29. decembra 2016. godine, dala saglasnost za prodaju pomenutih parcela u Zagoriču.

“Zain Property Development” je registrovana u avgustu 2016. godine u Podgorici, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, sa djelatnošću razrada građevinskih projekata”.

“Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti između države Crne Gore i ‘Zain Property Developmenta’, zaključen je 11.04.2017. godine”, saopšteno je “Vijestima” ranije iz Ministarstva finansija.

Od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine iz kompanije “Zain Property Development” ove godine su tražili da im izda urbanističko-tehničke uslove za građenje vila na zemljištu u Zagoriču.

Izvršni direktor firme, čije je sjedište u Ulici 4. jula na Tuškom putu, prema Centralnom registru privrednih subjekata je Miloš Milošević, a osnivači su članovi porodice Al Raisi sa 49 odsto uloga Moosa Mohamed Abudullah Moosa, a 51 procenat Mish ‘Al Mohamed Abudullah Moosa. Oman je država na jugoistočnoj obali Arabijskog poluostrva u jugozapadnoj Aziji.

Na istoku i jugu izlazi na Arabijsko more, a na sjeveroistoku na Omanski zaliv, graniči se na jugozapadu s Jemenom, na zapadu sa Saudijskom Arabijom, na sjeverozapadu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Bonus video: