Ulične svetiljke na ulazu u Gusinje isključene sa elektro mreže

Predsjednik Opštine je objasnio da su svjesno ušli u taj posao kako bi ispoštovali potrebe građana tog dijela grada, posebno djece koja pješače do škole
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 17:38h

Ulična rasvjeta duga oko 1,5 kilometara, koja se nalazi na ulazu u Gusinje, prije nekoliko dana isključena je sa napajanja strujom, te mnogi građani do svojih kuća idu mrakom, a brojni ljubitelji pješačenja, ostali su uskraćeni za svoje aktivnosti.

Prema izvorima „Vijesti“ iz Elektrodistribucije, napajanje električnom energijom prestalo je, jer Opština Plav nije ispoštovala propisane saglasnosti, a do sada je rasvjeta bila u probnom radu.

Predsjednik Opštine Plav Skender Šarkinović kazao je da je Opština svjesno ušla u projekat postavljanja rasvjete, sa željom da se povežu mjesta duž magistralnog puta od Murine preko Plava do Gusinja, te da je započeta procedura za dobijanje svih saglasnosti.

“Nakon što je “Karitas” iz Luksemburga u partnerstvu sa Opštinom odradio rasvjete u Pepiću, Brezojevicama i Latku Šarkinovića, ocijenio sam da duž magistralnog puta od Murine do Gusinja treba pokriti prostor od Dosuđa do Gusinja. Tu rasvjetu nijesmo uspjeli da kandidujemo kod „Karitasa” i onda smo je mi uradili, s tim što u tom času nijesmo imali potrebnu dokumentaciju” kazao je Šarkinović.

On je rekao da su svjesno ušli u taj posao kako bi ispoštovali potrebe građana tog dijela, koje je dosta naseljeno, gdje ima djece koja pješače do škole, posebno u zimskom periodu, duž magistralnog puta, ali i da ispoštuju i sugrađane koji se nalaze u dijaspori, a koji u tom dijelu imaju stambene objekte.

“Osim toga, smatrali smo da tu rasvjetu treba postaviti prije ove turističke sezone, što je i učinjeno. Obezbijedili smo projekat od izvođača radova, u toku je procedura izdavanja saglasnosti i imajući u vidu dobre odnose sa Elektrodistribucijom Berane i Plav, ta će se procedura ubrzati. I ako je procedura duga, očekujemo da će rasvjeta biti puštena prije Nove godine” kazao je Šarkinović.

Galerija

Bonus video: