Info table za sportsko penjanje na Žabljaku

"Ovaj i budući projekti su donacija vlade Italije i baziraju se na principima održivosti i očuvanja ambijenatalne cjeline Žabljaka", kaže Raičković
195 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 12:47h

Info table za sportsko penjanje uz litice Pirlitora, od kojih je jedna postavljena u centru Žabljaka a ostale u blizini toga drevnog prostora, početak su realizacije bilaterarne saradnje Italije i Crne Gore prepoznate u izradi Master plana Durmitora koji realizuju italijanske firme "Dapolonija" i "DFS inženjering", registrovan u Crnoj Gori.

Predstavnik "DFS inženjering" Đuro Raičković kaže da je Master planom predviđeno 100 aktivnosti, koje bi trebalo da se realizuju na Žabljaku, a među njima i unapređenje rekreativnih aktivnosi i ukupnog turističkog razvoja.

"Opština Žabljak i ove firme identifikovali su pogodnu stijenu na Pirlitoru. Pristupačna je rekreativcima svih nivoa znanja i vještine i opremili smo je najsavremenijom i potpuno bezbjednom opremom. Panoi su u funkciji njihove promocije. Ovaj i budući projekti su donacija vlade Italije i baziraju se na principima održivosti i očuvanja ambijenatalne cjeline Žabljaka", kaže Raičković.

On je dodao da će svi naredni projekti i aktivnosti biti zasnovani na tim principima i da će svi djelovi Žabljaka kroz njih biti zastupljeni.

"Već na proljeće kreće projekat uređenja jednog prostora u samom centru grada. Izvršiće se ozelenjavanje tog prostora, sa stazama za šetnju, mobilijarom za boravak i postavljanjem dječijeg parka sa pratećom infrastrukturom. Istovremeno će se u Pošćenskom kraju graditi drvena kućica čija će namjena biti prihvat turista", kazao je Raičković.

Galerija

Bonus video: