Lukšić: AIDS ne zna za naciju ili političku pripadnost

Premijer vjeruje da se jedino odbacivanjem stigmi, predanim radom na prevenciji, i liječenjem može zajednički ići u pravcu ispunjenja slogana „Težimo nuli“
0 komentar(a)
luksic, Foto: Facebook.com
luksic, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 01.12.2011. 12:12h

Zaštita svakog pojedinca i porodice od negativnih posljedica HIV/AIDS-a treba da bude moralna obaveza čitave Crne Gore, ocijenio je premijer Igor Lukšić, povodom svjetskog Dana borbe protiv side.

"Kada se ostave po strani sve nesuglasice i razlike u mišljenjima, ono što nas ujedinjuje u svakom trenutku kao odgovorne članove društva, jeste postizanje zajedničkog cilja: uspjeh u borbi protiv epidemije koja ne zna za godine, pol, naciju ili političku pripadnost", naveo je Lukšić na svom Fejsbuk /Facebook/ profilu .

On vjeruje da se jedino odbacivanjem stigmi, predanim radom na prevenciji, i liječenjem oboljelih i zaraženih od HIV-a može zajednički ići u pravcu ispunjenja slogana „Težimo nuli“.

"Nuli kada je u pitanju broj slučajeva diskriminacije, novih infekcija i smrtnih ishoda. Stoga, neka i ovaj 1. decembar - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a bude podsjetnik da je prevencija lijek", naveo je Lukšić.

Bonus video: