Rekordna posjeta u NP Biogradska gora

Cijene svih usluga ostale su na prošlogodišnjem nivou. Dnevna ribolovna dozvola košta 20 eura. Ulaznica u park za odrasle je tri, za djecu 1,5 euro
566 pregleda 2 komentar(a)
Biogradska gora, Foto: Biogradska gora
Biogradska gora, Foto: Biogradska gora
Ažurirano: 03.05.2018. 11:35h

Početak ljetnje turističke sezone u Nacionalnom parku “Biogradska gora“ obilježio je rekordan broj posjetilaca.

U preduzeću tvrde da su na dan otvaranja, 1. maja, prodali više od 500 ulaznica.

Kažu da očekuju da će lijepo vrijeme i narednih dana, a naročito tokom vikenda, “dovesti“ u velikom broju ljubitelje pirode u prašumu.

Cijene svih usluga ostale su na prošlogodišnjem nivou. Dnevna ribolovna dozvola košta 20 eura. Ulaznica u park za odrasle je tri, za djecu 1,5 euro. “Komšije“ nacionalnog parka, stanovnici Kolašina, Mojkovca i Berana, godišnju ulaznicu plaćaju pet eura. Vožnja drvenim čamcima je i dalje osam, a noćenje u bungalovima 10 eura.

“Ono što je izuzetno važno jeste da i ove turističke sezone krećemo sa novim projektima i obnavljanjem turističke infrastrukture. Završava se izgradnja kontrolno-naplatnog punkta na Kraljevom kolu kojim je zamijenjen pređašnji, star skoro tri decenije. Ubrzo se očekuje početak izgradnje novih sanitarnih čvorova, novog splava kao i zamjena određenih drvenih elemenata na mostu oko Biogradskog jezera“, kaže direktor Saša Jeknić.

Ističe da ulažu napore da izmjeste automobile iz srca prašume i da planiraju da goste vozićem prebacuju od Kraljevog kola do Biogradskog jezera.

“Planiramo da nabavimo dva voza. Tokom vožnje do srca prašume, gosti bi dobijali sve potrebne informacije o Nacionalnom parku. Posredstvom kapitalnog budžeta za ovu godinu, predviđeno je da dobijemo glavni projekat vodosnabdijevanja i da se raspiše tender za izvođenje radova, kao i projekat parking prostora, koji bi trebalo da bude u punoj funkciji do kraja 2019“.

Jeknić je najavio da će ove godine raditi na poboljšavanju putne infrastrukture preko planine Bjelasice, gdje je planirano postavljanje nekoliko propusta za vodu i nasipanje makadamskog dijela puta.

Bonus video: