Danas ništa od štrajka radnika Komunalnog, na Zagrablju i dalje dimi

Vatrogasci su konstantno na terenu i gase sporadične požare, dok iz komunalnog dovoze zemlju, kojom prekrivaju na tone zaostalog smeća
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 16:51h

Od protesta zaposlenih u Komunalnom preduzeću na Cetinju i romskih porodica iz naselja Zagrablje, zbog problema sa deponijom u tom gradu, danas nije bilo ništa.

Ulice Cetinja su i danas uredno čišćene, zato što su se mještani Zagrablja, kasno sinoć dogovorili sa lokalnom valašću da neće štrajkovati, ukoliko opština što prije riješi problem deponije, koja ugrožava 25 porodica na Zagrablju. Podsjećamo, mještani Zagrablja, juče su se žalili da deponija smeća na Cetinju već danima gori, i da se sa nje širi gust dim i nesnosan smrad, te da u takavim uslovima ne mogu živjeti.

Kako većina članova ovih romskih porodica radi u cetinjskom komunalnom preduzeću, oni su sinoć zaprijetili da danas neće obavljati svoje radne obaveze, a da će djecu dovesti da spavaju u prostorije preduzeća.

Međutim, njihovi predstavnici, kasno sinoć susreli su se predstavnicima lokalne vlasti, koja im je obećala da će što prije sanirati problem cetinjske deponije, a oni njima zauzvrat da neće štrajkovati.

Na Zagrablju je i danas bilo dima, ali su vatrogasci konstantno na terenu i gase sporadične požare, dok iz komunalnog dovoze zemlju, kojom prekrivaju na tone zaostalog smeća.

U romskom naselju kažu, da vjeruju gradonačelniku, i da očekuju da će on održati obćeanje koje im je dao, te da se već danas dosta toga uradilo.

Deponija na Zagrablju, definitivno će biti zatvorena u januaru, kada bi lokalna vlast, trebala da krene sa njenom sanacijom, dok će se smeće iz Prijestonice u buduće odvoditi na regionalnu deponiju u Podgoricu.

Galerija

Bonus video: