Nakon sedam godina, kolašinske NVO ponovo dobile novac za projekte

Prema odluci Komisija za raspodjelu sredstava za projekte NVO, novac će dobiti devet civilnih organizacija
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 16:12h

Projekti civilnog sektora u Kolašinu ove godine će dijelom biti finansirani iz opštinskog budžeta. Lokalna uprava je, prvi put, nakon 2004. godine dodijelila sredstva za realizaciju projekata kolašinskih NVO. Prema odluci Komisija za raspodjelu sredstava za projekte NVO, novac će dobiti devet civilnih organizacija.

Među projektima koje će finansirati lokalna uprava su i "Saradnja za dobrobit djece", NVO Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama i teškoćama u razvoju, koje će dobiti 1.900 eura i "Realizacija pozorišne predstave kolašinskog amaterskog pozorišta", NVO Roditelji za učenike, čiji projekat će Opština podržati sa 1.500 eura.

Za Udruženje za stare "Treće doba"- opredijeljeno je 500 eura, koliko će dobiti i udruženja kolašinskih pčelara za projekat "Edukacija o savremenom pčelarstvu".

Na po 1.000 eura iz opštinske kase, mogu računari NVO Natura, za projekat "Podrška volonterizmu", Sportska zona za "Sport u Kolašinu", Totalna umjetnost (Total Arttolbius) za projekat "Grupna izložba crnogorskih slikara" i NVO Fenomeni za projekat "Mladi Kolašina".

Za turistički film o Kolašinu, Udruženje likovnih umjetnika dobiće 1.600 eura.

NVO će ove godine lokalnu upravu koštati ukupno 10.000 eura.

Bonus video: