Tender za put kroz Župu za 15 dana?

Lokalna uprava kasni sa obnovom glavne saobraćajnice, iz Mjesne zajednice kažu da će od Vlade tražiti hitan sastanak
854 pregleda 1 komentar(a)
Kilometar asfalta koštaće 200.000 eura, Foto: Svetlana Mandić
Kilometar asfalta koštaće 200.000 eura, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.02.2019. 12:18h

Opština Nikšić još nije raspisala tender za rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Župi nikšićkoj, duge 6.070 metara, iako je u decembru prošle godine dogovoreno da se to desi do kraja januara.

To je dogovoreno na sastanku predstavnika Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka, lokalne samouprave i Direkcije za saobraćaj.

“Prolazi i februar a tendera još uvijek nema. Obratio sam se Opštini da vidim zašto nije raspisan, ali ništa mi nijesu odgovorili. Ove sedmice ću se obratiti Vladi i tražiti hitan sastanak kome će, pored predstavnika MZ i Vlade, prisustvovati i predstavnici lokalne uprave i firmi koje eksploatišu rudu, da vidimo ko će preuzeti obavezu da rekonstruiše glavnu saobraćajnicu i kada će biti raspisan tender“, kazao je predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović.

Podsjetio je da je prilikom decembarskog sastanka rečeno da će rekonstrukcija saobraćajnice, prema predračunu, koštati oko 1,4 milion eura, da će radovi početi krajem aprila i da će biti završeni do kraja 2020.

Tada je predstavnik Direkcije za saobraćaj predstavio projekat kojim je predviđena zamjena kompletne kolovozne konstrukcije, izgradnja novih rigola i potpornih zidova.

Potpredsjednik Opštine Dragan Perović, koji je prisustvovao pomenutom sastanku, kazao je “Vijestima“ da je sve što je dogovoreno sa predstavnicima MZ ispoštovano, ali da moraju poštovati zakonsku proceduru.

“Nije riječ o seoskom putu već o saobraćajnici koja je veoma frekventna, a mi smo morali da ispoštujemo zakonsku proceduru prije raspisivanja tendera. Projekat je urađen i revidovan, usvojen plan javnih nabavki i za 10-15 dana slijedi raspisivanje tendera“.

Prema njegovim riječima, za početak će rekonstruisati dva kilometra puta, počev od naselja Rubeža, a vrijednost radova biće više od 400.000 eura. Podsjetio je da im je za asfaltiranje kilometra puta potrebno 200.000 eura.

“Ove godine rekonstrisaćemo oko 18 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, kako u prigradskim naseljima tako i u ruralnoj zajednici“, kazao je Perović.

Bonus video: