Biznis centar "Nikić" postaje hotel sa četiri zvjezdice

"U narednih godinu dana na tom mjestu otvorićemo hotel sa četiri plus zvjezdice, ali je još uvijek rano govoriti o drugim detaljima", kazala je Nikić
873 pregleda 0 komentar(a)
Nikić, biznis centar, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Nikić, biznis centar, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.11.2011. 18:07h

Podgorica će u narednih godinu dana na mjestu sadašnjeg biznis centra „Nikić” u Ulici kralja Nikole dobiti hotel sa četiri zvjezdice.

Kompanija “Nikić” odlučila je da dosadašnji kompleks od stotinak poslovnih prostora zamijeni hotelom koji će biti isključivo njihovo vlasništvo, te su sa pojedinim zakupcima već raskinuli ugovore. Radnici su već počeli i da preuređuju dio unutrašnjosti pooslovnog centra.

Menadžer kompanije Žana Nikić potvrdila je da je u toku prenamjena prostora, koja će se, zavisno od ugovorenih zakupa, odvijati u segmentima.

"U narednih godinu dana na tom mjestu otvorićemo hotel sa četiri plus zvjezdice, ali je još uvijek rano govoriti o drugim detaljima", kazala je Nikić.

Pompezno najavljivan centar “Nikić” kod mosta Braće Zlatičanin, u čiju izgradnju je uloženo oko 15 miliona eura, svečano su u oktobru 2008. godine otvorili direktor kompanije Ljubomir Nikić i gradonačelnik Miomir Mugoša.

Računajući da je otvaranjem tog centra Glavni grad ponudio domaćim i stranim potencijalnim ulagačima dobre uslove za razvoj preduzetništva, Mugoša je novo zdanje površine 13 hiljada kvadrata te godine vidio i kao “ujedno najbolju garanciju da će Podgorica u naredne dvije godine znatno poboljšati kvalitet života svojih građana”.

Tako su sam početak rada centra obilježile visoke cijene zakupa ekskluzivnih radnji u kojima je posao prvobitno našlo oko 300 ljudi.

Međutim, u godini krize, nezadovoljni visokim nametima, mnogi zakupci napustili su centar, čija uprava kasnije, ni sa znatno smanjenom cijenom zakupa, nije uspjela da povrati veći broj klijenata.

Osim poslovnog dijela, u sastavu “Nikić” centra postoje i 74 stana.

Bonus video: