"Mugošine zgrade" gotove, ali nema novca za trafostanicu

Riječ je o dvije stambene zgrade sa po pet stanova, svaka površine od po 390 kvadrata ukupne vrijednosti blizu 300.000 eura
70 pregleda 0 komentar(a)
zabljak, mugosine zgrade,, Foto: Obrad Pješivac
zabljak, mugosine zgrade,, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.11.2011. 12:31h

Predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin, od izvođača radova podgoričke firme "Inter-Most", preuzeo je građevinski završene dvije stambene zgrade u Žabljaku, dar glavnog grada.

Ipak na njihovo useljenje sačekaće se do naredne godine.

"Preostaje da se objekti priključe na vodovodnu i elektro mrežu. Voda nije problem ali za nabavku trafostanice, koja je neophodna, nemamo novca", rekao je Šljivančanin.

"Naš projekat kod Evropske komisije za nabavku dvije trafostanice nije prošao. Ponovo ćemo konkurisati na proljeće i očekujem pozitivan ishod nakon čega slijedi tehnički prijem i useljenje."

Na vrijeme izgrađene

Sa radovima se počelo prošlog ljeta i oni su, uz poštovanje rokova, završeni za godinu

Radi se o dvije stambene zgrade sa po pet stanova, svaka površine od po 390 kvadrata ukupne vrijednosti blizu 300.000 eura koji se nalaze u blizini nedavno izgrađene zaobilaznice.

Njihovu gradnju obećao je gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša u ljeto 2009. godine, pa ih Žabljačani kolokvijalno zovu "Mugošine zgrade". Gradonačelnik Podgorice je njihovu gradnju obećao prilikom boravka ovom gradu i podrške svom kolegi u predizbornoj kampanji.

Novac je transferisan u kapitalni budžet Opštine Žabljak. Sa radovima se počelo prošlog ljeta i oni su, uz poštovanje rokova, završeni za godinu.

Bonus video: