Nepovoljna hidrološka situacija otežava snabdijevanje vodom u Pljevljima

Iz tog preduzeća apelovali su na građane da imaju razumijevanja
0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2011. 20:00h

Zbog nepovoljne hidrološke situacije u Pljevljima je otežano vodosnabdijevanje potrošača niske zone i potrošača koji se napajaju sa bazena Bogiševac, saopšteno je iz pljevaljskog Vodovoda.

Veliki dio grada je danas bez vode bio više sati, a problem je posebno izražen u naselju Guke gdje je, osim loše hidrologije, uzrok povremenih isključenja i kvar na pumpnom postrojenju.

Direktor Vodovoda Milan Lekić rekao je da će problem u tom dijelu grada biti izražen još dva do tri dana, dok im ne stigne druga pumpa koju su poručili. Do tada, rekao je on, voda će biti povremeno isključivana.

Iz Vodovoda su saopštili da preduzimaju sve kako ne bi došlo do povremenih restrikcija ili trajnih isključenja pumpnih postrojenja.

"Zbog izuzetno loše hidrološke situacije, odnosno smanjenih dotoka vode sa izvorišta Jugoštica, Odžak i Breznica, kao i smanjenog dotoka vode sa akumulacije Otilovići, otežano je vodosnabdijevanje potrošača naročito niske zone Pliješ – pumpno postrojenje Breznica i potrošača koji se napajaju sa bazena Bogiševac – pumpno postrojenje Podbogiševac", saopšteno je iz Javnog preduzeća "Vodovod".

U Vodovodu su kazali da zbog dopunjavanja bazena niske i visoke zone na postrojenju za preradu vode Pliješ i bazena Bogiševac, kao i uravnoteženja rada pumpnih postrojenja, povremeno, a najčešće noću, potrošači ostaju bez isporuke vode ili imaju otežano vodosnabdijevanje.

Iz tog preduzeća apelovali su na građane da imaju razumijevanja za, kako kažu, "u potpunosti opravdane probleme u funkcionisanju vodovodnog sistema i da imaju strpljenja kako bi se stvorili uslovi za kontinuirano uspostavljanje isporuke vode svim potrošačima".

G.M.

Bonus video: