Put od Ostroga do Ždrebaonika tek dogodine

Živković je kazao da je do sada asfaltirano 11,5 kilometara puta, širine 5,5 metara sa bankinama od pola metra
214 pregleda 0 komentar(a)
mosori obilazak radova, Foto: Jelena Jovanović
mosori obilazak radova, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 28.11.2011. 19:43h

Uprkos najavama da će do kraja ove godine put Manastir Ostrog – Manastir Ždrebaonik biti završen radovi će se nastaviti i u prvom kvartalu naredne godine, a za kraj marta je najavljen i zatvršetak radova.

Predsjednik SO Danilovgrad Branislav Đuranović sa saradnicima i direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković danas tokom obilaska dionice Mosori – Gorica na kojoj su radovi u toku, nijesu pojasnili zbog čega radovi neće biti okončani u predviđenom roku, ali su najavili asfaltiranje dijela puta od Mosora do Vinića i sanaciju klizišta i odrona od Vinića do Ostroga.

Živković je kazao da je do sada asfaltirano 11,5 kilometara puta, širine 5,5 metara sa bankinama od pola metra.

"Radi se dakle o komotnoj saobraćajnici koja ima sve elemente regionalnog puta što znači da će se saobraćaj na ovom pravcu odvijati u dvije trake. Preostaje nam još da probijemo i asfaltiramo oko šest kilometara, a nakon toga ovu saobraćajnicu predaćemo lokalnoj upravi", kazao je on.

Put Ostrog – Ždrebaonik prema proračunima koštaće oko 3,8 miliona eura.

Da se ovaj put predugo gradi, ali i da je "Bog na njihovoj strani, pa će uz pomoć lijepog vremena uspjeti uskoro da ga završe" kazao je i Đuranović.

On je ponovio da ovo nije put koji ima značaj samo za opštinu Danilovgrad već i za Crnu Goru, jer povezuje dvije pravoslavne svetinje.

"Ovo nije jedina investicija koja će se raditi u Mosorima. Već je dogovorena izgradnja vodovoda", kazao je on i dodao da za taj projekat Opština izdvaja polovinu potrebnih sredstava.

Đuranović je podsjetio na izgradnju vodovoda u Vinićima i zahvalio se mještanima koji su se odrekli naknade za zemlju koja će biti korišćena za proširenje puta, ali i pohvalio članove Odbora za izgradnju puta koji su se dogovorili sa mještanima.

Završetkom radova na putu Ostrog - Ždrebaonik dugom 17,5 kilometara konačno bi se stavila tačka na radove počete 1999. godine i ideju o povezivanju ova dva svetilišta koja datira još od 1935. godine.

Bonus video: