Nikšićki Egipćani odložili proteste, tvrde da im je obećana struja

Ako ne bude kako mu je obećano, mi ćemo u srijedu sa komplet porodicama izaći i protestovati ispred Opštine i Elektrodistribucije. Ne možemo više bez struje
68 pregleda 0 komentar(a)
Egipćani, EPCG, Nikšić, isključenje struje, Foto: Svetlana Mandić
Egipćani, EPCG, Nikšić, isključenje struje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.11.2011. 19:52h

Egipćani kojima je Elektroprivreda prije 12 dana isključila struju zbog toga što su nelegalni potrošači, odlučili su da do srijede pričekaju sa za protestima navljenim za utorak, jer im je obećano da će dobiti struju i da će im biti uključeni strujomjeri.

"Predsjednik Nacionalnog savjeta Roma i Egipćana Isen Gaši razgovarao je sa nadležnima u Opštini koji su mu kazali da će nam za dan-dva biti uključena struja i da ćemo dobiti satove“, kazao je Skender Neziraj, predstavnik 15 porodica Egipćana.

Egipćani su, kako je kazao Neziraj, odlučili da sačekaju do srijede da se obećanje dato Gašiju ispuni.

"Na njegovu riječ čekaćemo do srijede. Zbog njega smo i djecu, koji desetak dana odsustvuju s nastave, poslali u školu. Ako ne bude kako mu je obećano, mi ćemo u srijedu sa komplet porodicama izaći i protestovati ispred Opštine i Elektrodistribucije. Ne možemo više bez struje. Mislim da imamo pravo jer u Nikšiću ima oko četiri hiljade nelegalno sagrađenih kuća i svi oni imaju satove i plaćaju struju“, kazao je Neziraj.

Egipćani, koji su 1999. godine izbjegli sa Kosova i žive u naselju kod Gračanice, žele da plaćaju struju i da redovno izmiruju obaveze. Problem je što su njihove kuće, koje se nalaze na opštinskom zemljištu, izgrađene bez dozvole i što nigdje nijesu registrovane.

Izgleda da su Egipćani pogrešno razumjeli Gašija. On je kazao da je razgovarao sa potpredsjednikom Opštine Momčilom Mićunovićem, da su dobili obećanja za razgovor, ali ne i za priključenje struje

Izgleda da su Egipćani pogrešno razumjeli Gašija. On je kazao da je razgovarao sa potpredsjednikom Opštine Momčilom Mićunovićem, da su dobili obećanja za razgovor, ali ne i za priključenje struje, mada se on nada da će se i to danas dogoditi.

„Očekujem da me na razgovor primi i predsjednik Opštine i da zajedno razgovaramo sa predstavnicima Elektrodistribucije. Ne mogu samo njima, od toliko hiljada stanovnika koji su nelegalne platiše, da isključe struju. Vjerujem da će ovaj problem biti uskoro riješen“, kazao je Gaši.

Prema njegovim riječima, Opština i Romski savjet su raspoloženi da pomognu što se tiče ugradnje strujomjera i on se nada da će razgovori uroditi plodom i da će naselje kod Gračanice ponovo „zasvijetliti“.

Bonus video: