Opština Žabljak nema kadar da ažurira sajt, a na birou inženjer informatike

"Takav profil nije predviđen aktom o sistematizaciji i razmišljamo da obavimo edukaciju dijela zaposlenih koji bi inovirali naš sajt"
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2011. 12:44h

Prema nedavno objavljenim istraživanjima CDT, Žabljak je pri dnu crnogorskih opština po transparentnosti, što je preduslov demokratije i zaživljavanja pravne države i uključivanja građana u proces odlučivanja u lokalnoj zajednici i za ostvarivanje njihove uloge u lokalnoj samoupravi.

Šefica kabineta predsjednika Opštine Jelena Terzić Bojović nije negirala takav podatak ali je istakla da u Žabljaku ne postoji nijedan lokalni medij.

"Sajt Opštine postavljen je prije nekoliko godina. Nije dovoljno ažuriran a tek od nedavno počela sam ga osvježavati novim podacima što nije dovoljno. To zahtijeva dosta posla a mi nemamo odgovarajući kadar. Takav profil nije predviđen aktom o sistematizaciji i razmišljamo da obavimo edukaciju dijela zaposlenih koji bi inovirali naš sajt ili da povremeno angažujemo informatičara da za naše potrebe povremeno obavlja taj posao", kazala je Terzić Bojović.

Terzić Bojović

Na evidenciji žabljačke kancelarije Zavoda za zapošljavanje već dvije godine na posao čeka inženjer informatike.

Kolika je posvećenost ažuriranju sajta Opštine Žabljak pokazuje podatak da su do nedavno na stranici službe Skupštine Opštine kao predsjednik i sekretar SO bila postavljena imena ljudi koji su te poslove obavljali do izbora u ljeto 2009. godine kada je došlo do smjene vlasti, a samim tim i smene tih funkcionera lokalne samouprave.

Galerija

Bonus video: