Peković: Najbolja slika slobode medija, Đukanovićevo postovjećivanje istih sa fašizmom

"Uvjerenje da su njegov braco, sestra i sin omnipotentna, arijevska rasa mnogo je bliže fašizmu, nego što to šef režima koji pokazuje ambiciju da uređuje sve medije u Crnoj Gori može i da zamisli. A samo je u fašističkom ambijentu koji je generisala vlast na čijem je čelu moglo da se dogodi da se ni nakon toliko godina ne rasvijetli ubistvo Duška Jovanovića"
118 pregleda 5 komentar(a)
Anđela Peković, Foto: Demokrate
Anđela Peković, Foto: Demokrate
Ažurirano: 02.05.2018. 14:39h

Sloboda medija nesumnjivo spada među najvažnije tekovine savremene civilizacije, uporedo sa pravom građana na svestranu obaviještenost, kazala je portparolka Demokratske Crne Gore Anđela Peković.

Ona se osvrnula na komentare predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je nazvao dio medija fašističkim.

"A koliko su u Crnoj Gori ugroženi i jedno i drugo najslikovitije govori skorašnja izjava Đukanovića kojom je sa fašizmom poistovjetio radoznalost medija za to otkud to da njegov genijalni sin posluje uspješnije nego ijedan mladi čovjek u Crnoj Gori. Uvjerenje da su njegov braco, sestra i sin omnipotentna, arijevska rasa mnogo je bliže fašizmu, nego što to šef režima koji pokazuje ambiciju da uređuje sve medije u Crnoj Gori može i da zamisli. A samo je u fašističkom ambijentu koji je generisala vlast na čijem je čelu moglo da se dogodi da se ni nakon toliko godina ne rasvijetli ubistvo Duška Jovanovića, kao i toliki drugi zvjerski napadi na novinare", kazala je Peković.

"U iščekivanju trenutka u kojem će sloboda medija postati realnost u Crnoj Gori, umjesto predmet usklađivanja mrtvih slova na papiru sa papirima razvijenijih demokratija, još jednom, čestitam vam Svjetski dan medija", zaključila je portparolka Demokrata..

Bonus video: