Vojvodić vraća one koje je Vojičić otjerao iz programa RTCG

Bivši direktor RTCG navodno je zabranio spotove Sergeja Ćetkovića, Vlada Georgijeva i grupa “Legende” i “The Books of Knjige”
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2011. 22:28h

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) ponovo će emitovati muzičke spotove Sergeja Ćetkovića, Vlada Georgijeva i grupa “Legende” i “The Books of Knjige”.

Novi generalni direktor RTCG Rade Vojvodić tvrdi da je tek upoznat da je njegov prethodnik Branko Vojičić protjerao pomenute muzičare sa državne televizije.

Krajem jula smijenjeni Vojičić nije odgovarao na pozive “Vijesti”.

Vojvodić je kazao “Vijestima” da su mu urednici i novinari RTCG saopštili da, voljom Vojičića, odavno ne emituju pjesme praktično najpopularnijih crnogorskih muzičara.

“Nevjerovatno jeste, ali nailazim i na ovakve probleme. Vratio sam pomenute muzičare rekavši urednicima da naravno mogu da emituju njihove pjesme, pa Ćetković je naš najpopularniji muzičar”, kazao je Vojvodić.

Sergej zbog Plantaža, Barba zbog Srbije

On je pojasnio da mu je saopšteno da je Ćetković cenzurisan zbog krajnje banalnog razloga, navodno Vojičiću se nije svidjelo što je preduzeće “Plantaže” sponzor njegovog spota.

Novom direktoru RTCG, koji će na dužnost zvanično stupiti 1. decembra, nije poznato zašto je sponzorstvo “Plantaža” bilo nepoželjno za Vojičića.

Barba Georgijev, Novljanin koji već duže živi u Beogradu, navodno je cenzurisan zbog nacionalne pripadnosti.

“Rečeno mi je da se njegove pjesme ne emituju jer je Srbin”, rekao je Vojvodić.

Bivši direktor i glavni urednik TV IN ne zna zašto na RTCG nije bilo mjesta za pjesme i skečeve visprenih Cetinjana iz sastava “The Books of Knjige” i numera “Legendi”.

“Rekli su mi da nijesu mogli da ih emituju, ne objasnivši zašto”, kazao je Vojvodić.

Bonus video: