Porodice u Ublima struju ne plaćaju 20 godina, duguju 18 hiljada

U selu, koje je od Herceg Novog udaljeno dvadesetak kilometara, stalno živi samo devet porodica, a povremeno još dvadesetak
211 pregleda 0 komentar(a)
Ubli, Foto: Privatni album
Ubli, Foto: Privatni album
Ažurirano: 26.11.2011. 02:28h

Mještani sela Ubli, u zaleđu Herceg Novog, 20 godina nijesu plaćali utrošenu struju, pa sada devet stalno nastanjenih domaćinstava Elektodistribuciji duguje oko 18.000 eura.

Zato su se početkom sedmice našli na spisku onih kojima treba isključiti struju.

U selu, koje je od grada udaljeno dvadesetak kilometara, stalno živi samo devet porodica, a povremeno još dvadesetak.

Opština je Mjesnoj zajednici mjesečno uplaćivala između hiljadu i dvije hiljade eura, od koji su, prethodnih godina, sanirane dvije crkve i nekadašnji Dom kulture, odnosno prostorije Mjesne zajednice.

Pomoć nadležnih

Predsjednik Opštine Dejan Mandić kazao je da će ovih dana uplatiti zaostalih oko 3.000 eura iz tog programa, koje bi mještani trebalo da uplate kao dio duga za struju.

On je kazao da nijesu planirana dodatna plaćanja za struju koju su Ubljani potrošili u prethodnom periodu. Novac koji dobija mjesna zajednica za svoj rad i neke programe, moguće je, ako bude postignut dogovor, da bude usmjeren za isplatu duga Elekrodistribuciji.

U Elektrodistribuciji su kazali da njihovim inkasantima često nije bilo omogućeno da priđu brojilima i očitaju stanje, a nekada ni vlasnici nijesu bili u kućama.

U blizini sela je gradska deponija smeća, na koju se godišnje odloži više od 18 tona raznog otpada. U planu je njeno zatvaranje i već je počela djelimična sanacija.

Međutim, ona je godinama stvarala probleme mještanima koji se uglavnom bave poljoprivredom i stočarstvom.

U selu je i nekoliko veoma siromašnih domaćinstava, pa je i to bio jedan od razloga opštinske pomoći selu.

Bonus video: