Posebna jedinica policije za osnovce izvela pokaznu vježbu

Na nastavnom poligonu je za učenike izvedena pokazna vježba Posebne jedinice policije na kojoj su prikazani poslovi i zadaci koje obavljaju službenici jedinice
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2011. 16:15h

Učenici Osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“ iz Podgorice posjetili su Posebnu jedinicu policije.

Posjeta je organizovana u policijskom kampu „Zlatica“ u okviru projekta „Rad policije u zajednici“, kako bi upoznali djecu sa radom posebne jedinice i postupanjem njenih službenika u određenim situacijama.

Na nastavnom poligonu je za učenike izvedena pokazna vježba Posebne jedinice policije na kojoj su prikazani poslovi i zadaci koje obavljaju službenici jedinice.

Učenici su sa posebnom pažnjom pratili sve aktivnosti, a posebno ih je interesovala alpinistička obuka, gdje su pokazali želju da i sami probaju kako se koristi alpinistička oprema.

Učenici su takođe pokazali veliko interesovanje prilikom razgledanja opreme sa kojom raspolaže jedinica, a omogućeno im je da uđu i razgledaju borbena oklopna vozila, kao i da obiđu i izbliza posmatraju Tim policije na konjima na Pavlovinama.

Uprava OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ je komandantu jedinice uručila poklon – dnevnik, gdje su učenici slikama i crtežima prikazali svoju naklonost i privrženost policiji.

Galerija

Bonus video: