O Radoviću nakon što tužilaštvo podnese izvještaj Vladi o Terziću

“Da li će biti dodatnog vještačanje ta odluka je na nadležnom tužiocu" rekao je Marković.
60 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Duško Marković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.11.2011. 11:51h

Ministar pravde i potpredsjednik Vlade Duško Marković rekao je da će o eventualnoj odgovornosti Uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u slučaju smrti Milivoja Terzića kao i zbog ukupnog stanja u toj ustanovi Vlada odrediti nakon što dobije izvještaj tužioca.

Terzić je nađen mrtav u sobi Istražnog zatvora u Spužu, gdje se od kraja avgusta nalazio zbog optužbi da je od majke Darka i Duška Šarića na prevaru uzeo oko 300 hiljada eura.

Marković je rekao novinarima, nakon otvaranja kancelarije za besplatnu pravnu pomoć u Podgorici, da je vještak Miodrag Šoć dao svoj izvještaj o smrti Terzića nadležnom tužiocu.

“Da li će biti dodatnog vještačanje ta odluka je na nadležnom tužiocu. Tužilaštvo je sada nadležno da preuzima dalje radnje sa tim”, naveo je Marković.

Vukčević uskoro polaže notarsku zakletvu

Upitan da li će organizovati polaganje notarske zakletve za bivšeg sudiju Slavku Vukčević, Marković je rekao da “to brzo slijedi”.

“Ministarstvo pravde tumačeći Zakon je izašlo sa stavom u javnost da nemamo mogućnost i slobodu da ne primjenjujemo i ne poštujemo zakone. Stvari će ići u tom smislu”, pojasnio je on.

Predsjednik specijalizovanog vijeća sudija Slavka Vukčević, kako su mediji ranije objavili, napravila je omašku prilikom kucanja presude za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

U tom procesu, četvorica optuženih su osuđeni na ukupno 120 godina zatvora. Poslije toga, Vukčević je podnijela zahtjev za razrješenje za sudijsku funkciju

Bonus video: