Miloš Mrkajić počeo sa štrajkom u restoranu Društvenog standarda

Mrkajiću bi se u ponedjeljak mogli pridružiti i svih 26 radnika Društvenog standarda, nekadašnjeg pogona Željezare
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 16:19h

Miloš Mrkajić, radnik hotela "Metalurg" u Igalu, počeo je sa štrajkom u prostorijama restorana Društvenog standarda u Nikšiću.

On traži povezivanje radnog staža, isplatu zaostalih zarada, otpremnine i ostalih nadoknada po Kolektivnom ugovoru.

„Tražim da mi isplate otpremninu po Kolektivnom ugovoru, da mi povežu radni staž za poslednjih osam godina, kredit koji nijesu ispoštovali, naknadu za liječenje, neiskorišćeni odmor za 2009. godinu“, rekao je.

Mrkajić živi kao podstanar 26 godina. Njemu će se u ponedjeljak u podne pridružiti i svih 26 radnika Društvenog standarda, nekadašnjeg pogona Željezare, koji od 2007. godine posluje u sklopu firme "Kom komerc", ukoliko poslodavac ne ispuni njihove zahtjeve.

„Tražimo isplatu otpremnina prema uslovima iz Protokola koji je potpisan 2007. godine i Ugovora o kupovini akcijskog kapitala i prema kojem su otišle naše kolege. Hoćemo da nam otpremnine budu obračunate na način kako je utvrdio sudski vještak. Pored toga tražimo isplatu toplih obroka, zimnice, kao i povezivanje radnog staža koji nam nije povezan od 2007. godine“, kazali su na konferenciji za novinare predstavnici sindikata Momir Caković, Angelina Mitrović i Milijana Bogdanović.

Galerija

Bonus video: