Barani se žale na promjene reda vožnje: Odsustvovaće od kuće po 13 sati

Oni su “Vijestima” saopštili da je u Podgorici radno vrijeme uglavnom od 8 do 16 časova, zbog čega ne mogu stići na voz koji kreće u 15 i 20 sati
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2011. 09:05h

Grupa građana Bara, koji svakodnevno vozom dolaze na posao u Podgoricu, negodovali su zbog novog reda vožnje, odnosno pomjeranja popodnevnog polaska sa 17 na 18 sati.

Oni su “Vijestima” saopštili da je u Podgorici radno vrijeme uglavnom od 8 do 16 časova, zbog čega ne mogu stići na voz koji kreće u 15 i 20 sati.

Stanovnici tog primorskog grada, kojima je radno vrijeme od 9 do 17 sati, takođe tvrde da će, u novim okolnostima, svaki dan morati nepotrebno da čekaju jedan sat na stanici u Podgorici.

“Na taj način, naš radni dan odnosno odsustvo od kuće će dnevno trajati skoro 13 sati. Od toga bi skoro pet sati provodili u vožnji”, saopštili su nezadovoljni putnici.

Izvršni direktor Željezničkog prevoza Milojica Zindović kazao je da su novi red vožnje na željeznici, koji će stupiti na snagu od sredine decembra, uslovili radovi na pruzi, broj putnika i broj vozila.

On je istakao da nije ukinut nijedan polazak, već da se neki, kako je kazao, samo pomjeraju.

“Prema sjeveru će doći do nekih pomjeranja u polascima zbog radova na nekim dionicama pruge. To su velika ulaganja i to se mora završiti”, rekao je Zindović.

Zindović je kazao da Željeznički prevoz ne može udovoljiti zahtjevu putnika iz Bara da se red vožnje polazaka iz Podgorice prema tom gradu ne pomjera.

“Postoje ograničenja na koja mi ne možemo uticati. Prvo, nemamo dovoljan broj vozova i moramo organizovati prevoz sa onim što imamo. To će sve biti lakše kad stignu novi vozovi. Drugo, moramo voditi računa o broju putnika.

Većina popodnevnih putnika prema Baru je u 15,20. Oni koji rade do 17 sati ukoliko ranije izađu s posla i onako ne mogu stići na voz u 17 sati, pa je u njemu vrlo često od 10 do 30 putnika. Sljedeći talas putnika je u 18 sati i zbog toga je taj popodnevni polazak pomjeren za sat.

Da imamo više vozova moglo bi se organizovati više polazaka, ali u ovoj situaciji to je nemoguće”, objasnio je Zindović.

Bonus video: