iznenađeni izjavama

Islamska zajednica Medojeviću: Poštedi nas "dobrih namjera"

Medojević je kazao da vehabijski pokret u Crnoj Gori jača, jer se reis IZ Rifat Fejzić više bavi lobiranjem za DPS, nego vjerskim stvarima
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2011. 21:09h

Iz Mešihata Islamske zajednice saopštili su da nisu iznenađeni političkim stavovima koje je iznio lider PzP-a Nebojša Medojević, jer, kako su ocijenili, već duže taj sveznajući “ekspert” uveseljava javnost kojekakvim gafovima.

Oni su dodali da su, ipak, iznenađeni njegovom beskrupuloznošću, kojom se obrušio na Islamsku zajednicu, izmišljajući nebuloze i šireći, sasvim očigledno- islamofobiju.

Medojević je prošle sedmice, između ostalog, kazao da vehabijski pokret u Crnoj Gori jača, jer se reis IZ Rifat Fejzić više bavi lobiranjem za DPS, nego vjerskim stvarima.

“U nedostatku političkih tema, u svojim bezbrojnim političkim lutanjima bez ikakvog smisla i cilja, nedavno je krenuo u lov na 'vehabije' po Crnoj Gori, pa kada se konačno ispostavilo da je taj problem na nivou pojedinačnih incidenata, te da nema organizovanih grupacija niti njihove veze sa organizovanim kriminalom, što je bila njegova teorija, Medojević se ustremio na legitimnu instituciju IZ”, piše u saopštenju koje je potpisao Fejzić.

Napadao Rožaje i Plav

Do sada je, kako se navodi, Medojević napadao krajnji sjever - Rožaje i Plav, pa kada je javnost uvidjela da je riječ o, kako piše, pukim neistinama, “nemajući kud, zaputio se na krajnji jug u Ulcinj, bezočno optužujući ni krive ni dužne ljude u Odboru Islamske zajednice za tzv. vehabizam”.

Mešihat Islamske zajednice smatra da Medojević ne treba da brine o strukturi Islamske zajednice.
To što Medojeviću, od ovdašnje, više odgovara Islamska zajednica u Srbiji, potpuno je razumljivo i prirodno, jer je, godinama već očaran prednostima Srbije.

“To što Medojeviću, od ovdašnje, više odgovara Islamska zajednica u Srbiji, potpuno je razumljivo i prirodno, jer je, godinama već očaran prednostima Srbije u odnosu na vlastitu državu- jedino u tome ogleda se njegov politički kontinuitet i dosljednost. Jedino čime se možemo složiti sa Medojevićem jeste da su sve države regiona više pomogle svoje Islamske zajednice od Crne Gore - kako u pitanjima restitucije, obrazovnih institucija, tako i u sistemskom rješavanju odnosa države i vjerskih institucija”, zaključuje se u saopštenju.