Aranđelovdan skratio časove, Ministarstvo nisu ni pitali

Od 32 nastavnika sa učiteljima, koliko ih predaje u školi, njih dvanaestoro iskoristilo svoje zakonsko pravo da ne dođe na posao
91 pregleda 0 komentar(a)
21. maj, osnovna škola, Drač, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
21. maj, osnovna škola, Drač, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.11.2011. 10:27h

Časovi u Osnovnoj školi “21. maj” na Draču juče su bili skraćeni, jer je zbog odsustva 12 nastavnika, koji slave krsnu slavu Aranđelovdan, nastavu bilo nemoguće izvoditi.

Direktorica škole Jana Kilibarda kazala je „Vijestima” da su bili primorani na skraćenje časova, jer je od 32 nastavnika sa učiteljima, koliko ih predaje u školi, njih dvanaestoro iskoristilo svoje zakonsko pravo da ne dođe na posao.

Oko skraćenja časova se, kako je kazala, nijesu konsultovali sa Ministarstvom prosvjete, već su bili primorani na taj potez, jer sa preostalim kadrom nijesu mogli organizovati nastavu.

U ostalim osnovnim školama, sa kojima su “Vijesti” uspjele da stupe u kontakt, kazali su da skraćenja časova iz pomenutog razloga nije bilo ni juče, ni drugim danima kada se proslavljaju slave.

Direktorica Osnovne škole “Pavle Rovinski” Marijana Papić kazala je da “ne mogu časove skraćivati zbog slava”, te da su i juče uspjeli da organizuju nastavu.

"Svako slavi različitu slavu, ali uspijevamo da redovno održavamo nastavu", kazala je Papić.

I u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor”, prema riječima direktora Dragoja Radonjića, nastava se juče redovno izvodila, iako su dva nastavnika odsustvovala.

"Naša škola nikad ne skraćuje časove zbog slava. Najviše odsustvovanja imamo prilikom proslave Nikoljdana, ali i tada uspijemo da se organizujemo", rekao je Radonjić.

Nastava bez skraćenja časova juče se izvodila i u Osnovnoj školi “Štampar Makarije”, a da je to slučaj prilikom proslavljanja svake krsne slave, potvrdila je pomoćnica direktorice Vesna Orlandić.

"Nikada ne skraćujemo časove, već se snađemo i obezbijedimo zamjene nastavnicima koji su odsutni", kazala je Orlandić.

Bonus video: