Jasavić: Nisam vođa vehabija, oni ne postoje

Odlučio da progovori "jer su se mediji, očito, previše oslobodili i sebi dali za pravo da čereče onoga na koga im se, iz malo uticajnijih kružoka, ukaže i naznači"
275 pregleda 0 komentar(a)
Sead Jasavić, Vehabije, Foto: Amil Ibrahimagić
Sead Jasavić, Vehabije, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 21.11.2011. 09:42h

Imam džamije Sultanija u Plavu Sead Jasavić, kojeg mediji dovode u vezu s tzv., vehabizmom u Crnoj Gori, tvrdi da "vehabizam" ne postoji i da zato "nešto što se u medijima izmišlja, ne može biti prijetnja Crnoj Gori ni drugim državama".

" To je potvrdio i sam ANB nakon podužeg praćenja i uhođenja svojih državljana, koji su muslimani i imaju bradu" rekao je Jasavić, povodom nedavne sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost na kojem je direktor ANB-a Vladan Joković parlamentarcima iznio podatke ANB-a o tzv., vehabijskom pokretu.

Jasavić je "Vijestima", u svom prvom obraćanju javnosti, kazao da je odlučio da progovori "jer su se mediji, očito, previše oslobodili i sebi dali za pravo da čereče onoga na koga im se, iz malo uticajnijih kružoka, ukaže i naznači".

" Tvrdim da vehabizam kao pojava ne postoji i da ne poznajem osobu koja se tim imenom nazvala. To je izmišljena etiketa koju u skorije vrijeme najčešće rabe derviško-šiitski krugovi, i lijepe je kome oni misle da treba, tako da je ovoj opštoj balkanskoj euforiji najviše doprinijela propaganda iz unutarmuslimanskih krugova.

Niti sam ja vehabija, niti ja znam da postoje ljudi koji tako sebe nazivaju" ističe Jasavić.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: