"dosta je"

Golubović poručio političarima: Protestujemo protiv svih

Ja sam gospodo političari spreman da, ukoliko se ne izborim za zahtjeve koje smo uputili, a koji su realno ostvarivi, da dam ostavku
102 pregleda 0 komentar(a)
Petar Golubović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petar Golubović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.11.2011. 08:40h

Ponovo pozivam sve političare i partije na čijem su čelu da umjesto što se bave prozivanjem studenata i samog protesta ili navodnim podržavanjem studentskog aktivizma, konačno počnu sa konkretnim radom", kaže u jučerašnjem saopštenju Petar Golubović, predsjednik studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

On dalje objašnjava da misli na političare koji su se javno oglasili nakon studentskog protesta - Lukšića, Krivokapića, Danilovića i Medojevića

"Svima im odgovaram - studentski protesti su organizovali studenti da bi se izborili za ona prava koja su im zakonom zagarantovana, a koja su sada marginalizovana i koja im vi niste obezbijedili. Javnost mora da zna da smo izašli na ulicu zato što niko - ni vlast ni opozicija - ne radi na rješavanju naših problema. Stoga, umjesto da se vi političari javljate i podržavate, kritikujete ili špekulišete oko same organizacije i ciljeva protesta, mi vas pozivamo da preuzmete odgovornost i izvršite svoju dužnost u parlamentu i vladi jer da vi dobro radite svoj posao, mi danas ne bismo bili tu gdje jesmo", kaže Golubović.

Umjesto da se vi političari javljate i podržavate, kritikujete ili špekulišete oko same organizacije i ciljeva protesta, mi vas pozivamo da preuzmete odgovornost i izvršite svoju dužnost u parlamentu i vladi

"Još jednom kažemo “dosta je”, studenti će od sada biti sami krojači svoje sudbine. Ja sam gospodo političari spreman da, ukoliko se ne izborim za zahtjeve koje smo uputili, a koji su realno ostvarivi, da dam ostvaku. A da li ste vi spremni da date ostavke na vaše pozicije ukoliko niste sposobni da ispunite obećanja koje ste dali vašim glasačima koji su vas birali? Nama nije potrebno da ispijamo kafe sa gospodinom Lukšićem na mjestima gdje je on ispija sa prijateljima, jer očigledno i mi i on društvo za kafu imamo. Mi gospodina premijera pozivamo da popije kafu sa nama u bifeu tehničkih fakulteta kako bi se i sam uvjerio u uslove u kojima studenti Univerziteta Crne Gore borave, gdje je tehnička voda do skoro bila svakodnevnica. Želimo sa njim da prošetamo i do studentskih domova i upoznamo ga sa stanjem u njima", istakao je Golubović.

Gospodina premijera pozivamo da popije kafu sa nama u bifeu tehničkih fakulteta kako bi se i sam uvjerio u uslove u kojima studenti Univerziteta Crne Gore borave, gdje je tehnička voda do skoro bila svakodnevnica

"Nama nisu potrebni ni gospodin Medojević ni gospodin Danilović da kritikuju naš rad i govore nam kako i šta treba da radimo. Nama je potrebno da svi zasuču rukave i okrenu se rješavanju studentskih problema, problema koji su ujedno i problemi društva u cjelini i da rade svoj posao odgovorno, a ne da na račun protesta koji smo organizovali, prikupljaju političke poene. Ne tražite od nas da radimo posao za koji ste godinama veoma dobro plaćeni. Protestujemo protiv svih vas! Ne interesuje nas ni DPS ni SDP, ni SNP, narodnjaci, NOVA, PZP - poruka za vas sve, studenti Crne Gore se bude", zaključio je predsjednik studentskog parlamenta.

Golubović je u jučerašnjem nadahnutom obraćanju javnosti imao poruku i za medije, koji treba da, smatra on, “shvate značaj svoje uloge i doprinosa studentskim protestima”.

"Vrijeme je da svi stanemo zajedno i da izdejstvujemo ostvarenje naših ciljeva koji su društveno korisni i opravdani. Upornim bavljenjem članstvom u političkim partijama studentskih predstavnika vi svjesno, ili nesvjesno, namjerno ili nenamjerno, pokušavate da razjedinite studente i udaljavate nas od našeg cilja", smatra on.

Preporučujemo za Vas