Vatra zahvatila više hektara šume na Planinici

"Suša pogoduje širenju požara i biće vrlo nezgodno ukoliko kiša uskoro ne padne", kazao je Darmanović
55 pregleda 0 komentar(a)
Brač, Požar, Foto: Index.hr
Brač, Požar, Foto: Index.hr
Ažurirano: 20.11.2011. 20:56h

Požarom je od jutros zahvaćeno od deset do 12 hektara šume na području Planinice. Tokom prijepodneva, kolašinski vatrogasci uspjeli su da lokalizuju požar u jednom dijelu, gdje se nalaze tri kuće Tomovića, pa ti objekti za sada nijesu u opasnosti.

Komandir opštinske Službe zaštite Željko Darmanović rekao je da za sada stambeni objekti nijesu u opasnosti, ali ukoliko vatra, kako je rekao, "krene na drugu stranu", mogle bi biti u opasnosti i kuće Miloševića.

"Trenutno gori na nekoliko mjesta na području Planinice, i svi požari izazvani su nemarnim paljenjem vatre, prilikom krčenja i trijebljenja imanja. Suša pogoduje širenju požara i biće vrlo nezgodno ukoliko kiša uskoro ne padne", kazao je Darmanović.

Posebno su, kazao je Darmanović, ugrožene kuće u kojima niko ne stanuje, a koje su okružene godinama nekošenom suvom travom.

"Problemi nastaju na dijelu koji je nepristupačan za našu mehanizaciju i tu ne možemo mnogo da učinimo. Na taj način stradaju ogromne površine šume", kazao je Darmanović.

Bonus video: