Stanari "Simpovke" opet negoduju zbog "Martinovića"

Izvršni direktor "Martinović marketa", Mitar Martinović, ponovio je da imaju sve dozvole za rad u objektu površine 920 kvadrata
204 pregleda 0 komentar(a)
Mrvalj Keković, Martinović market, Foto: Zoran Đurić
Mrvalj Keković, Martinović market, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.11.2011. 17:44h

Stanari zgrade "Simpovka" u Moskovskoj ulici u Podgorici ponovo su digli glas protiv firme "Martinović marketi", koja je nedavno u prizemlju otvorila novi prodajni objekat, jer su kako tvrde, bez ikakve dozvole i saglasnosti etažnih vlasnika postavljali cijevi za ventilaciju na fasadi za potrebe brze hrane.

Predsjednik Skupštine etažnih vlasnika Mrvalj Keković, kaže da Martinovići nisu stanarima dostavili ni najmanji dokument od početka radova.

"Martinovići nemaju dozvolu za rekonstrukciju prostora koji su dobili u zakup od firme "Simsal", već imaju dozvolu za adaptaciju. Bez ikakve dozvole rade rekonstrukciju objekta, a lično sam se uvjerio, što imam i dokumentovano, da su povrijedili noseće stubove na temeljima zgrade sa osam spratova. Iskopi su dubine od tri do pet, a širine do 15 centimetara. Ukopana je električna i vodovodna instalacija na stubovima, a na jednom mjestu probili su noseći zid. Noseća je konstrukcija toliko ugrožena da najmanji zemljotres može ugroziti zgradu", rekao je Keković.

Izvršni direktor pomenutog "Martinović marketa", Mitar Martinović, ponovio je da imaju sve dozvole za rad u objektu površine 920 kvadrata čiji su zakupci, u koji su uložili veliki kapital.

"Stanarima sve smeta, ali sve što radimo u njihovom je interesu. Cijevi za ventilaciju se upravo postavljaju da ne bi dimilo ispod njihovih prozora", kazao je Martinović.

Stanari su kompletnu dokumentaciju dostavili državnom tužiocu, jer zaludu je, kako kaže, što su intervenisali kod svih inspekcija.

"Donijeli su u nedjelju da postavljaju cijevi za ventilaciju kada nema inspekcije. Ni reklamu za objekat ne smije da stavi, a kamoli cijevi koje direktno prolaze pored stanova stanara, od kojih nećemo moći prozore da ovorimo od otrovnih dimova. Svađao sam se pred milicijom sa Martinovićem, jer nije dostavio ništa, na prigovore inspekcije, dali smo prigovore, ali ništa", kazao je Keković.

Bonus video: