Pješačenje i biciklizam u Crnoj Gori na 5. mjestu kod Njemaca

DRV je vodeċe strukovno udruženje turističke privrede, još od 1987. svake godine nagrađuje medjunarodnim Ekološkim trofejom posebno uzorne održive turističke projekte
0 komentar(a)
biciklista, Foto: BK "Perun"
biciklista, Foto: BK "Perun"
Ažurirano: 19.11.2011. 10:55h

Njemačko udruženje turoperatora i turističkih agencija (DRV) među pet najboljih projekata za održivost uvrstio je i crnogorski “Wilderness Hiking & Biking u Crnoj Gori”. Šestočlani žiri je za nagradu “Eko – trofej” od 39 aplikacija kompanija I organizacija iz 21 zemlje u uži izbor svrstao pet.

Tako su se pored crnogorskog projekta koji je na petom mjestu u tu grupu našli “Prvo grupno putovanje sa sertifikatom Fair Trade”, “Otkrivanje novozelandske prirode i Maori-kulture”, “Otkrivanje juga Tajlanda i lokalnih običaja” i “Hamburg- ekološki glavni grad ”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma benefit plasiranja turističke ponude Crne Gore među pet nominovanih projekata za održivost donijeće zemlji I velike promotivne efekte.

“Ovo je i odličan pokazatelj da smo na pravom putu ostvarenja cilja iz Strategije razvoja turizma do 2020. god, a to je liderstvo na Mediteranu u oblasti održivog razvoja turizma orijentisanog na prirodu”, saopštili su iz tog ministarstva.

Dobitnik nagrade će biti objavljen tokom predstojećeg kongresa DRV-a, koji se slijedeće nedjelje održava u Južnoj Koreji.

Delegaciju Crne Gore koja će učestvovati na ovom kongresu, kako bi predstavila našu zemlju koja će biti domaćin ovog skupa u novembru 2012. godine će predvoditi ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić. Tom prilikom Crnu Goru će posjetiti oko 1000 predstavnika njemačke turističke industrije.

DRV je vodeċe strukovno udruženje turističke privrede, još od 1987. svake godine nagrađuje medjunarodnim Ekološkim trofejom posebno uzorne održive turističke projekte iz čitavog svijeta

Bonus video: