Pejović: Radončićev film je naručila crnogorska vlast

Pejović je u intervjuu rekao da vlast kad nije uspjela fizički da ga uništi, sada pokušava da ga likvidira moralno
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2011. 10:46h

Penzionisani policajac Slobodan Pejović ocijenio je da je film Šekija Radončića naručen od strane crnogorske vlasti, kako bi se “oprale” ratne biografije Mila Đukanovića, Momira Bulatovića i Svetozara Marovića.

On je u intervjuu novinaru Marku Milačiću rekao da je ključno pranje biografije Đukanovića. Pejović je kazao da vlast, kad nije mogla fizički da ga uništi, sada pokušava da ga likvidira moralno.

“Sada hoće, kroz ovaj film, da me moralno ubiju. Ne mogu me ubiti, nemaju šanse... Ovo je nezapamćena haranga, ovo što rade mjesecima svi državni mediji, ovo je nevjerovatno. Ali, mislim da sam bio jasan kad sam rekao ko sve u ovome učestvuje - učestvuje DB, učestvuju njihove medijske agenture u Crnoj Gori i Sarajevu, a sve ovo finansira organizovani kriminal. Znate ko ima pare u Podgorici i Sarajevu... I sad im kažem neće uspjeti. Isuviše su mali, jer je istina na mojoj strani, kod njih su samo laži, pare i krvava prošlost, krvave ruke”.

Pejović je kazao da bi vlast, odnosno policija i DB odavno u javnost saopštili sve, da imaju ijednu mrlju o njemu.

“Glavni krivci i najodgovorniji za ovaj strašni zločin su Momir Bulatović, Milo Đukanović, kad već nema živoga Pavla Bulatovića, to je njegov zamjenik, a kasnije je bio ministar Nikola Pejaković i šef tajne policije Boško Bojović. Svi su ostali marginalci u ovom zločinu, ali ne želim da ih branim, oni su bili slijepi poslušnici njihovih naređenja, vjerovali su im za razliku od mene. Ja im nikada nisam vjerovao - ni tada, ni danas”, kazao je Pejović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: