Dan opštine Kotor proslavljen bez predstavnika SPC

Ćatović je iskazala spremnost da Opština pomogne Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi u prevazilaženju problema
109 pregleda 0 komentar(a)
crkveni predstavnici, Foto: Skala radio
crkveni predstavnici, Foto: Skala radio
Ažurirano: 18.11.2011. 19:50h

Povodom obilježavanja 21. novembra, Dana opštine Kotor, juče je priređen tradicionalni prijem crkvenih velikodostojnika, kojem ni ove godine nijesu prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Oni već nekoliko godina bojkotuju prijem, zato što gradonačelnica Marija Ćatović poziva i predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve.

“Drago mi je da ste danas ovdje sa nama uoči kotorskih praznika – Dana opštine, Aranđelovdana i Gospe od zdravlja, koje proslavljamo zajedno, što simbolizuje kvalitet suživota kotorskih građana”, rekla je Ćatović, pozdravljajući goste.

Prijemu su prisustvovali generalni vikar kotorske Biskupije don Anton Belan, stolivski župnik don Ivo Ćorić, u ime Crnogorske pravoslavne crkve Ivan Pajović i glavni imam za Boku Kotorsku i Budvu Adem Emrović.

Opština će pomoći CPC

Predstavnik Crnogorske pravoslavne crkve, sveštenik Ivan Pajović, informisao je gradonačelnicu da imaju problema sa prostorom, jer raste broj vjernika koji bi redovno na bogosluženja, ali da zbog nedostatka prostora ne mogu da prime sve zainteresovane.

Ćatović je iskazala spremnost da Opština pomogne Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi u prevazilaženju problema.

Glavni imam za Boku i Budvu Adem Emrović naveo je da je njihov problem jer nemaju groblje. Ćatović je rekla da su u toku radovi na pripremi groblja Sveti Ivan u Dobroti, gdje će, najvjerovatnije, jedan broj grobnih mjesta biti dat građanima islamske vjeroispovijesti.

Stolivski župnik don Ivo Ćorić je rekao da radovi na izgradnji ekumenskog centra za mlade na Prčanju, koji će nositi ime don Branka Sbutege, teku planiranom dinamikom.

Bonus video: