Željeznica će studentima i đacima dati popust 50 odsto

Saopšteno je da su razgovarali predstavnici ŽPCG, Ministarstva prosvjete i Studentskog parlamenta, povodom njihovog zahtjeva za obezbjeđivanje popusta na cijenu prevoza
0 komentar(a)
zeljeznica, Foto: Luka Zeković
zeljeznica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.11.2011. 18:53h

Studenti i đaci dobiće popust 50 odsto na cijene željezničkog prevoza na svim linijama u Crnoj Gori, koji će biti ozvaničen iduće sedmice, odlučeno je na sjednici Odbora direktora Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

Saopšteno je da su razgovarali predstavnici ŽPCG, Ministarstva prosvjete i Studentskog parlamenta, povodom njihovog zahtjeva za obezbjeđivanje popusta na cijenu prevoza.

"Na sastanku je dogovoreno da se na sjednici Odbora direktora, zakazanoj za 23. novembar, predloži i odobri popust na cijenu prevoza u iznosu od 50 odsto na svim relacijama u Crnoj Gori za đake i studente", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se razgovaralo i o saradnji studenata i ŽPCG.

"Predloženo je da se pripremi Nacrt sporazuma o saradnji između ŽPCG-a i ustanova visokog obrazovanja, odnosno studenstkih organizacija kojim će se definisati oblasti saradnje, omogućavanje obavljanja prakse studenata i učestvovanje u zajedničkim projektima", kaže se u saopštenju.

Nacrt sporazuma će biti predložen i razmatran na zakazanoj sjednici Odbora direktora.

Bonus video: