Nikšićanin štrajkom glađu štiti objekat od rušenja

"Tražim samo da Komunalna policija poništi rješenje o rušenju do donošenja Detaljnog urbanističkog plana", pojasnio je Zejak
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2011. 16:36h

Mještanin nikšićkog naselja Humci Ilija Zejak počeo je štrajk glađu u zgradi Opštine zbog odluke Komunalne policije da mu sjutra sruši dozidani stambeni objekat.

Zejak je kazao da za dozidani stambeni objekat ima posjedovni list, ali ne i građevinsku dozvolu, navodeći da je njegovu gradnju počeo još 2007. godine, od kada zbog prijave komšije i traje spor.

"Svjestan sam da je moj objekat nelegalan, kao i kod većine ostalih koji stanuju u tom dijelu naselja, ali nadležni hoće samo meni da ruše. Moj objekat ne smeta ni putu, ni ničemu drugom od opšteg značaja", rekao je Zejak.

On je naveo da su loši međukomšijski odnosi razlog rušenja dozidanog objekta od 41 kvadrata, koji nadležni tretiraju kao garažu, umjesto kao stambeni prostor.

"Tražim samo da Komunalna policija poništi rješenje o rušenju do donošenja Detaljnog urbanističkog plana", pojasnio je Zejak.

Načelnik Komunalne policije Zdravko Vlahović kazao je da je riječ o pomoćnom objektu, a ne stambenom, jer je Zejak tako ranije rekao inspektoru, što je uneseno i u zapisnik.

Vlahović je dodao da postupak o uklanjanju garaže te porodice traje pet godina, jer se Zejak žalio do najviših nadležnih instanci, koje su mu odbile žalbu.

Bonus video: