Ivanović traži smjenu Obrenovića jer je zapošljavao mimo pravila

Ivanović je zahtjev o razrješenju dostavio svim članovima Savjeta i Obrenoviću, sa detaljnim obrazloženjem svojih tvdnji
0 komentar(a)
Agencija, Foto: Arhiva Vijesti
Agencija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.11.2011. 09:31h

Član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka Aleksa Ivanović zatražio je razrješenje direktora te institucije Bojana Obrenovića, optužujući ga da je tokom zadnjih šest mjeseci donosio odluke o zapošljavanju, koje nijesu u skladu sa Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta.

Ivanović je zahtjev o razrješenju dostavio svim članovima Savjeta i Obrenoviću, sa detaljnim obrazloženjem svojih tvdnji.

U dokumentu, u koji su “Vijesti” imale uvid, piše da je Obrenović prije pet mjeseci na mjesto savjetnika zaposlio osobu koja nije zadovoljavala sve tražene uslove, što se ponovilo i u slučaju angažovanja pripravnika.

Uprkos svemu tome, u Agenciji nijesu zaposlili IT kadar, odnosno kompjuterske stručnjake, koji Agenciji fale i bez kojih ta institucija teško može da funkcioniše.

Ivanović je u zahtjevu objasnio i da su članovi Savjeta na sjednicama utvrđivali prioritete pri zapošljavanju, a da je Obrenović na svoju ruku, bez znanja članova Savjeta tražio od Ministarstva finansija odobrenje novca za pomoćnika direktora.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: