Rakočević: Srećna nam Nova 1948.

Član Sindikata Privrednog suda Branko Rakočević smatra „da su prevareni“, ali i konstatuje da se „od Sindikata na čijem je čelu Danilo Popović, to moglo i očekivati“
0 komentar(a)
štrajk sudstva, Foto: Arhiva Vijesti
štrajk sudstva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.11.2011. 09:09h

Tročasovni svakodnevni protesti službenika Privrednog suda u glavnom gradu su prekinuti juče kasno popodne i od danas će rad u ovoj instituciji biti normalizovan u uobičajenom vremenu, od osam do 16 časova.

Službenici suda su 30. septembra krenuli najprije u jednočasovnu, a potom i u tročasovnu obustava rada zbog dugogodišnjih niskih zarada koje se kreću od 207 do 270 eura.

" Postignut je sporazum da svim službenicima neto zarada bude povećana za po 35 eura.

Nijesmo zadovoljni, jer su predstavnike Privrednog, Višeg i Upravnog suda iz Podgorice, kao i predstavnike Osnovnog suda u Nikšiću nadglasali predstavnici 11 drugih sudova u Crnoj Gori. Daleko smo od zadovoljstva" saopštila je „Vijestima“ predsjednica Sindikata Privrednog suda Zorica Knežević.

Član Sindikata Privrednog suda Branko Rakočević smatra „da su prevareni“, ali i konstatuje da se „od Sindikata na čijem je čelu Danilo Popović, to moglo i očekivati“.

" Ovom narodu slijedi „kontejnerizacija“, a kakva je ekonomska situacija, ne bi me čudilo da dođe i do „gadafizacije“ zemlje.

Tu više ne može pomoći ni čuveni pivski mislilac Miško Vuković koji je bio na funkcijama u svim sistemima i državnim tvorevinama, osim u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, i prošao trnovit put od Titovog pionira do Milovog veterana...

A sada nam ne preostaje ništa drugo, nego nazad na posao i naprijed u nove radne pobjede. Srećna nam Nova 1948. godina" zaključio je Rakočević.

Bonus video: