Ispod crkve Svetog Stasija nađeni ostaci groblja i crkve

Priobalnim putem, u blizini crkve Svetog Stasija, zbog radova je onemogućeno saobraćanje, pa su mještani primorani da koriste alternativne prilaze kako bi stigli do svojih kuća
303 pregleda 0 komentar(a)
Sveti stasije, Kotor, Dobrota,, Foto: Montenegroprospects.com
Sveti stasije, Kotor, Dobrota,, Foto: Montenegroprospects.com
Ažurirano: 16.11.2011. 16:18h

Radnici užičkog preduzeća Jedinstvo, angažovani na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u kotorskom naselju Dobrota, pronašli su u trupu priobalnog puta ostatke groblja i crkve koji su, prema nezvaničnim procjenama, stari više od 200 godina.

U kompaniji Dalem, koja nadzire radove, kazali su da se o nalazu, zbog kojeg su na tom mjestu radovi privremeno prekinuti, uskoro može očekivati zajednički stav kotorskog Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture, kako bi se izvođaču dale instrukcije za nastavak radova.

Mještani Dobrote strahuju da bi novonastala situacija mogla dodatno odužiti ionako obimne i dugotrajne radove, zbog čega su pozvali nadležne da što prije nađu konstruktivno rješenje.

Priobalnim putem, u blizini crkve Svetog Stasija, zbog radova je već izvjesno vrijeme onemogućeno saobraćanje, pa su mještani primorani da koriste alternativne prilaze kako bi stigli do svojih kuća.

Bonus video: