Huligani uništavaju mobilijar u Nacionalnom parku Durmitor

Pored klupe, polomljenih drvenih elemenata za sjeđenje i metalnih nogara nalazio se i saobraćajni znak, izvađen je zajedno sa betonskom stopom
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 15:26h

Zaposleni u žabljačkom Komunalnom preduzeću, obilazeći grad, naišli su u ponedjeljak na prizore koje zdrav razum ne može da shvati.

Jedna od parkovskih klupa iz nedavne donacije USAID koje su postavljene na više lokacija, a najviše pored šetališta prema Crnom jezeru, nađena je u kamenjaru ispod mosta kod hotela “Durmitor”.

Pored klupe, polomljenih drvenih elemenata za sjeđenje i metalnih nogara nalazio se i saobraćajni znak. Izvađen je zajedno sa betonskom stopom kod obližnje raskrsnice, gdje se sa šetališta odvaja put prema vojnom odmaralištu.

U projektu doniranja mobilijara USAID je učestvovao sa 20.000, Opština sa 15.000, Komunalno preduzeće sa 8.000 i Ministarstvo održivog razvoja i turizma sa 7.000 eura

Vandali su prethodnih dana u dva navrata istu takvu klupu, postavljenu kod rampe na šetalištu, odnosili i bacali preko puta u potok, pa je i ta klupa oštećena.

Direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović, prisutni radnici i građani ogorčeni su ovim vandalskim činom. Radulović kaže da je o ovom obaviještena policija.

"Primorani smo da uklonimo mobilijar. Na proljeće ćemo ga ponovo postaviti, ali prethodno ćemo izliti betonske platforme na koje ćemo ih pričvrstiti. Ako i to bude dovoljno za ljude sumanutih namjera i djela kao što su ovi", kazao je Radulović.

Kroz Projekat ekonomskog razvoja, finansiran od strane američkog naroda, koji realizuje CHF internacional u saradnji sa RTI International i crnogorskim partnerima Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije i FORS Montenegro donirao je nedavnu nabavku uličnog mobilijara, parkovskih klupa za odmor, korpi za odlaganje smeća i freze za snjegočistač.

Vandali su prethodnih dana u dva navrata istu takvu klupu, postavljenu kod rampe na šetalištu, odnosili i bacali preko puta u potok

USAID je u tom projektu učestvovao sa 20.000, Opština sa 15.000, Komunalno preduzeće sa 8.000 i Ministarstvo održivog razvoja i turizma sa 7.000 eura.

Zamjenik šefa misije ambasade SAD u Crnoj Gori Daglasa Džonsa i predstavnici lokalne uprave kazali su prije nekoliko dana da će donacija doprinijeti daljem jačanju turističkih potencijala i efikasnijem održavanju putne infrastrukture i drugih javnih površina u zimskom periodu.

Galerija

Bonus video: