MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Počeo da radi portal o finansiranju projekata NVO

Administrator stranice je Direkcija za saradnju s nevladinim organizacijama
1115 pregleda 0 komentar(a)
www.finansiranjenvo.me, Foto: Screenshot
www.finansiranjenvo.me, Foto: Screenshot

Sve informacije o finansiranim projektima i programima nevladinih organizacija (NVO) iz javnih izvora od danas su dostupne na veb portalu www.finansiranjenvo.me, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave (MJU).

Iz tog resora su kazali da je cilj da se, u skladu sa principima transparentnosti, prezentuju podaci o programima i projektima NVO koji su finansirani u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama, kao i onim koje su podržali Fond za manjine i Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

„Kreiranjem relevantne i transparentne baze podataka otvara se mogućnost da se široj javnosti učine dostupnim podaci o projektima i programima NVO finansiranih iz budžeta od 2009. godine do danas“, ističe se u saopštenju.

Portal je urađen u saradnji Direkcije za saradnju s nevladinim organizacijama i projekta “Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje Vlade i NVO u Crnoj Gori”, u skladu sa Akcionim planom Strategije unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje NVO.

Portal će, kako su rekli iz Ministrastva, biti redovno ažuriran novim podacima, a administrator je Direkcija za saradnju s nevladinim organizacijama.