Zlatan Perak krivi Dragana Kankaraša za svoje probleme i poziva ga na TV duel

Možda sam ’dvojna ličnost’, pa obećavam da ću posjetiti doktora da mi pomogne da se ’trsim’ tog đavola iz sebe, odgovorio je Kankaraš
68 pregleda 0 komentar(a)
Zlatan Perak, Foto: Siniša Luković
Zlatan Perak, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.11.2011. 19:47h

Tivćanin Zlatan Perak, koji već 18 godina "pokušava da se izbori za pravo za nesmetan pristup svojoj imovini na brdu Činovica u Lepetanima", pozvao je gradonačelnika Tivta Dragana Kankaraša na TV duel da bi mu, kako je rekao, "pred očima cijele javnosti argumentovano dokazao da je gradonačelnik najodgovorniji što se u Tivtu već 15 godina ne može sprovesti u djelo pravosnažna presuda Vrhovnog suda Crne Gore“.

Perak je Kankaraša optužio "da je na čelu organizovanog kriminala i glavni akcelerator svih problema u vezi sa mojim slučajem".

Perakov problem je počeo još 1994, kada je I. S. iz Lepetana izgradio kuću na trasi lokalnog puta za Činovicu, čime je Peraku spriječen pristup svojoj imovini. Nakon brojnih nesuglasica i prijetnji, građevinska inspekcija je spornu kući I. S. srušila, ali su njeni temelji na trasi lokalnog puta ostali, pa je on, u međuvremenu, kuću ponovno podigao.

Opština Tivat je, donoseći novi DUP Lepetana, prije par godina legalizovala tu građevinu i ukinula dotadašnji lokalni put za Činovicu, a Peraku je ucrtan novi pristupni put, na drugom mjestu, ali preko dijela dvorišta I. S. Zbog toga je M. S., sin I. S., u međuvremenu pokrenuo proces ocjene ustavnosti DUP-a Lepetane, koji je izgubio, ali i krivičnu prijavu protiv odgovornih u Opštini Tivat. Novoucrtani put do danas, međutim, nije izgrađen, uprkos tome što je Perak, u međuvremenu to u nekoliko navrata tražio od Opštine.

Gradonačelnik Tivta odbacio je Perakove optužbe i naveo da “presudu Vrhovnog suda mora da izvrši država, jer rušenje bespravnih objekata svih proteklih godina, osim možda godinu-dvije, nije bilo u nadležnosti Opštine

Gradonačelnik Tivta odbacio je Perakove optužbe i naveo da “presudu Vrhovnog suda mora da izvrši država, jer rušenje bespravnih objekata svih proteklih godina, osim možda godinu-dvije, nije bilo u nadležnosti Opštine, već republičkih organa koji su to trebali i da sprovedu u djelo”. Kankaraš je podvukao da je, u međuvremenu, donesen novi DUP Lepetana, „koji je u tom dijelu baš imao za cilj da stavi tačku na dugogodišnji sukob mještana“.

Optužujući Kankaraša da se „svojim ponašanjem stavlja iznad zakona, Vrhovnog i Ustavnog suda“, Perak je tivatskog gradonačelnika pozvao na TV duel kako bi ovaj “pred licem cijele javnosti objasnio zašto se nije sprovela u djelo pravosnažna presuda Vrhovnog suda iz 1996. godine”.

„Napominem da je Kankaraš ovakvim (ne)postupanjem ignorisao i pismo tadašnjeg premijera i svog i tadašnjeg i sadašnjeg partijskog šefa, koji mi je, kao premijer, prije 15 godina napisao da se sporni nelegalni objekat mora srušiti. Sve ovo što se kasnije desilo je samo prodavanje magle i nalaženje načina da se ta presuda ne sprovede u djelo“, istakao je Perak.

Kankaraš nije želio da detaljnije odgovara na Perakove optužbe, ističući da je “na mjesto gradonačelnika došao mnogo kasnije nego što je Perakov problem započeo”.

„Od kada sam na ovoj funkciji svega sam se naslušao, ali ovo ipak nijesam čuo. Možda sam ’dvojna ličnost’, pa obećavam da ću posjetiti doktora da mi pomogne da se ’trsim’ tog đavola iz sebe“, sve je što je Kankaraš rekao tim povodom.

Svađaju pa "mire"

"Zašto gradonačelnik kaže da bi DUP sada trebalo da ’pomiri sukobe mještana’, kada su upravo Kankaraš i njegove službe u Opštini Tivat oni koji su izazvali taj sukob? Pitam gradonačelnika kako je moguće da je prodat javni put do mog placa, u dužini od 130 metara, i da su na njemu izgrađene kuće? Da li je ikad postojala bilo kakva odluka SO Tivat u tom smilsu?

Ja tvrdim da nije, a gradonačelnik i njegove službe na kriminalan način pokušavaju legalizovati ovakve nezakonite radnje“, kazao je Perak, dodajući da je “Kankaraš podmetnuo kukavičje jaje odbornicima u SO Tivat prilikom usvajanja novog DUP-a Lepetane”.

Dodao je da su Kankaraš i njegovi saradnici „bili upoznati sa situacijom i gomilom dokaza i dokumenata koje im je podastro, ali su se sve te nezakonitosti prećutali i stavili pod tepih“.

Bonus video: