Donio pecivo u školu, a kioska nigdje

Raičević se nada da će postavljanje novog objekta biti završeno u toku vikenda, da će pekara „Trend“ početi posao od ponedjeljka
109 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 19:16h

Nikšićki gimnazijalci od danas nemaju mogućnost da u krugu zgrade kupe pecivo, kako su to radili godinama unazad. Zoran Milović, zakupac metalnog objekta u holu škole tvrdi da je bio zatečen kada je donio pecivo i vidio da objekta više nema.

„U petak sam redovno došao na posao i donio pecivo. Kad sam u ponedjeljak došao vidio sam da nema kioska. Da sam znao da nema ne bih dovozio robu. Nije mi jasno zašto me neko nije obavijestio da će maći objekat, da dođem da se napravi popis robe, opreme“, kazao je Milović.

Direktor Gimnazije „Stojan Cerović“ Žarko Raičević tvrdi da Milović nije imao ugovor sa tom ustanovom već da je samo, stupanjem u stečaj gradske pekare „Nikpek“, sa kojom je Gimnazija imala ugovor, preuzeo posao do raspisivanja tendera.

„Gradska pekara je četiri godine učenike snabdijevala pecivima. Kada je preduzeće otišlo pod stečaj, da ne bi bilo praznog prostora došao je Milović sa kojim sam se dogovorio da on nastavi posao do rješavanja tendera, kako djeca ne bi išla van zgrade za peciva“, kazao je Raičević.

Tender je raspisan prošlog mjeseca, a komisija je 31.oktobra donijela odluku da posao snabdijevanja učenika pecivom dodijeli pekari „Trend“.

„Na konkurs su se mogli javiti samo proizvođači peciva, a Milović je distributer proizvoda, što ga je odmah diskvalifikovalo. Pisanim putem sam ga obavijestio da do petka do 19 časova napusti prostor, kako bi se mogao restaurirati i privesti namjeni.

Pošto on to nije uradio mi smo u toku vikenda taj stakleni dio sklonili i javili Gradskoj pekari da dođu i uzmu inventar, jer je prema ugovoru koji smo sklopili sa njima, to njihovo vlasništvo“, tvrdi Raičević.

Milović, koji je vlasnik preduzeća „Maestro“ koje se bavi proizvodnjom i prodajom peciva i kolača, ne smatra sebe distributerom, jer su učenici Gimnazije, kako kaže, jeli peciva isključivo iz njegove pekare.

Gimnazija i „Nikpek“ su 8. septembra 2006. sklopili ugovor na pet godina, a Aneksom od 2. decembra 2009. godine je produžen na četiri i važi do decembra 2013. Milović je sa „Nikpekom“ 15. marta ove godine sklopio ugovor o izdavanju u zakup metalnog objekta koji se nalazi u holu Gimnazije na period od tri godine, počev od 5. aprila.

Ugovor o zakupu, sklopljen je zbog velikih problema u poslovanju i teškoće u snabdijevanju robom navedenog objekta, a ponuda je upućena od „partnerskog preduzeća koje ima garanciju kvalitetnog snabdijevanja učenika Gimnazije“.

Milović: Ugovor validan do 2013.

„Sa Gradskom pekarom sam prije nego što je ona otišla pod stečaj sklopio ugovor o zakupu metalnog objekta i preuzimanju posla sa Gimnazijom.

Smatram da sam pravni zastupnik pekare u tom poslu i da nije bilo potrebe da se tender raspisuje. Zbog toga sam prije otvaranja ponuda uputio prigovor u kome stoji da je moj ugovor sa Gimnazijom važeći do decembra 2013. godine.

Možda ovi papiri nijesu validni. Ja mislim da jesu, ali oni treba da mi daju šansu da ih pokažem i da dokažem da je ugovor i dalje u toku. Nijesam radio pet mjeseci po nikakvom usmenom dogovoru već prema postojećem ugovoru“, tvrdi Milović i pokazuje ugovore koje je sklopio sa „Nikpek“-om.

Milović ne misli da će nikšićki gimnazijalci tako brzo dobiti pecivo, jer je riješio da sudskim putem dokaže da je njegov ugovor sa Gradskom pekarom, a samim tim i sa Gimnazijom, validan i da je metalni objekat iz hola bespravno uklonjen.

Galerija

Bonus video: