Podgorički Osnovni sud i dalje u štrajku

Mi svakog radnog dana od 11 do 14 časova obustavljamo rad i nećemo odustati dok se naši zahtjevi ne ispune
0 komentar(a)
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.11.2011. 15:27h

Za ispunjavanje zahtjeva 150 službenika i namještenika Osnovnog suda u Podgorici, koji su nastavili trosatnu obustavu rada i najavili radikalizaciju štrajka na četiri sata dnevno od 22. novembra, potrebno je 15.000 eura iz budžeta. Predstavnik tog suda Milivoje Gazivoda je rekao “Vijestima” da su svi zaposleni službenici i namještenici u tom sudu i dalje u štrajku i da neće odustati dok im se plate ne povećaju za po 100 eura.

"Mi svakog radnog dana od 11 do 14 časova obustavljamo rad i nećemo odustati dok se naši zahtjevi ne ispune. Mi nijesmo članovi Sindikata pravosuđa i sve što radimo je u skladu sa Zakonom”, naveo je Gazivoda.

Sindikat pravosuđa je, nakon više od mjesec dana štrajka, u petak ipak prihvatio ponudu Vlade da se zaposlenima u sudskoj administraciji povećaju plate za po 35 eura, čime je većina crnogorskih sudova prekinula štrajk. Jedino je podgorički Osnovni sud, koji ima i najveći broj suđenja u zemlji, odbio takvu ponudu i najavio radikalizaciju štrajka od sljedećeg utorka, koji će trajati od 11 do 15 časova.

Suđenja će, u tom periodu, i dalje biti odlagana, a građanima će biti zabranjen ulaz u sud.

U tom sudu je, od 30. septembra kada je počeo štrajk zaposlenih, odloženo preko 3.500 hiljade suđenja.

Bonus video: