Ministar presjekao vrpcu: Otvorena mini zaobilaznica kod Žabljaka

Nikšićka firma "Mehanizacija i programat", posao vrijedan 830.000 eura, završila je za tri mjeseca, efektno i efikasno
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 13:49h

Ministar saobraćaja Andrija Lompar i predsjednik Opštine Žabljak Isailo Šljivančanin su protokolarnim presijecanjem vrpce pustili u saobraćaj mini zaobilaznicu koja se u dužini od 1.450 metara pruža istočnim obodom grada od skijališta "Javorovača" do hotela "Enigma" na putu prema mostu na Tari.

Nikšićka firma "Mehanizacija i programat", posao vrijedan 830.000 eura, završila je za tri mjeseca, efektno i efikasno, kako je istakao ministar Andrija Lompar jer ima veliki značaj za poziciju Žabljaka u turističkom smislu jer će iz centra grada iseliti saobraćaj i rasteretiti ga tokom turističkih sezona.

"Ovo je mini zaobilaznica kojim se bavimo tri godine. Trenutno radimo na 41 lokalitetu. Ove godine u kapitalnom budžetu imali smo 43 miliona eura od čega su do sada realizovana 32. Od tih 43 miliona na sjever države usmjerena su 32 čime je putna infrastruktura u tom dijelu države dosta poboljšana", kazao je Lompar i dodao da će se tokom 2012. godine u partnerstvu sa kolegama iz BiH tražiti modaliteti kako bi se kod međunarodnih finansijskih institucija obezbijedio dio sredstava za građenje puta prema Šćepan polju.

Otvoren dio iz zapećka

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović istakao je veliku pomoć Opštine Žabljak, elektroprivrede Crne Gore i Komunalnog preduzeća koji su u fazi pripremnih radova doprinijeli da ne bude zastoja u gradnji. Eksproprijacije su na vrijeme obavljene a nije bilo ni žalbi što je olakšalo izvođenje radova.

Ova saobraćajnica je dijelom opredijelila dalji razvoj Žabljaka jer je već ugovorena detaljna razrada toga prostora.

Predsjednik Opštine Žabljak Isailo Šljivančanin, kazao je da je ova saobraćajnica dijelom opredijelila dalji razvoj Žabljaka jer je već ugovorena detaljna razrada toga prostora.

"Početkom naredne građevinske sezone imaćemo završen DUP za taj dio grada gdje će nići mnogi objekti tipa hotela, restorana, benzinskih pumpi, čime će se obogatiti turistička ponuda našeg grada", kazao je Šljivančanin.

Galerija

Bonus video: