Prvomajski protest USSCG sjutra: Poražavajući položaj zaposlenih u Crnoj Gori

U Uniji smatraju da svako dalje produbljivanje razlika između bogatih i siromašnih, rast nezaposlenosti, stvaranje preduslova za odlazak mladih iz zemlje zarad traženja zaposlenja, te svako dalje nesankcionisanje kršenja radnih i sindikalnih prava, kao i neadekvatna socijalna zaštita, značiće udaljavanje Crne Gore od postizanja strateških ciljeva predviđenih agendom dostojanstvenog rada
1 komentar(a)
Unija slobodnih sindikata, Foto: Unija slobodnih sindikata
Unija slobodnih sindikata, Foto: Unija slobodnih sindikata
Ažurirano: 30.04.2018. 10:33h

Prvomajski protestni skup Unije slobodnih sindikata (USSCG) biće održan sjutra na Trgu Argentina u Podgorici, u cilju ukazivanja na poražavajući položaj desetina hiljada zaposlenih u Crnoj Gori.

Iz USSCG su kazali da će moto ovog Prvog maja - Međunarodnog praznika rada biti Za veće zarade u Crnoj Gori.

Prvomajski protestni skup biće održan na Trgu Argentina, odnosno trgu – fontani kod stadiona Budućnosti) sa početkom u deset sati.

"Ovog Prvog maja želimo da ukažemo Vladi, ali i svim drugim relevantnim institucijama, na poražavajući položaj desetina hiljada zaposlenih u Crnoj Gori koji rade u nedostojanstvenim uslovima rada, uz zabrinjavajuće niske zarade i da im uputimo snažnu poruku da te probleme što hitnije rješavaju”, navodi se u saopštenju.

U Uniji su naveli da je obaveza svih pravih sindikata na svijetu da obilježavanjem Prvog maja ne dozvole da padne u zaborav žrtva kolega, koji su borbu za bolju radničku budućnost platili svojim životima.

“Zbog toga, ali i kao punopravna članica Evropske konfederacije sindikata i Međunarodne konfederacije sindikata, USSCG i ove godine, 11. put za redom, ovaj, za svijet rada najznačajniji datum, obilježava tradicionalnim protestnim skupom”, podsjetili su iz USSCG.

U Uniji smatraju da svako dalje produbljivanje razlika između bogatih i siromašnih, rast nezaposlenosti, stvaranje preduslova za odlazak mladih iz zemlje zarad traženja zaposlenja, te svako dalje nesankcionisanje kršenja radnih i sindikalnih prava, kao i neadekvatna socijalna zaštita, značiće udaljavanje Crne Gore od postizanja strateških ciljeva predviđenih agendom dostojanstvenog rada.

“Danas se suočavamo sa velikim izazovima i samo ako se svi ujedinimo i radimo zajedno možemo napraviti preokret ka boljoj budućnosti. Iz tog razloga USSCG poziva svoje članstvo, sve zaposlene, nezaposlene, penzionere, građane da nam se pridruže na protestnom skupu i time iskažu svoje nezadovoljstvo”, zaključuje se u saopštenju

Bonus video: