U ugovoru o prodaji Arsenala Manku obećali zakone po njegovoj mjeri

"Kupoprodajna cijena za Arsenal je bila 23 miliona eura", kategoričan je bio prije dva dana izvršni direktor „Porto Montenegra“ Oliver Korlet
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 09:12h

Nakon što je kanadski magazin „Toronto life“ napisao da je Piter Mank nekadašnje vojno brodogradilište Arsenal u Tivtu od Vlade Crne Gore kupio za 155 miliona eura, u crnogorskoj javnosti podigla se prava bura oko toga koliko je zapravo kanadski milijarder 2007. platio Vladi premijera Mila Đukanovića nekadašnje tivatsko vojno brodogradilište sa najvećim dijelom njegove skupe opreme i reprezentativnu mermernu zgradu Doma vojske u Tivtu u kojoj je sada sjedište uprave Mankove kompanije „Adriatic Marinas“ - „Porto Montenegro“.

Iz „Porto Montenegra“ saopštili su da je „Toronto life“ pogrešno interpretirao informacije koje su mu dali o iznosu novca plaćenom za Arsenal i investicijama koje su realizovane u proteklih pet godina, pa je iz toga proizašao i kažu, netačan podatak o ukupnom iznosu plaćenom za Arsenal.

"Kupoprodajna cijena za Arsenal je bila 23 miliona eura", kategoričan je bio prije dva dana izvršni direktor „Porto Montenegra“ Oliver Korlet.

Ugovor kupca zaštitio kao bijelog medvjeda

On je pojasnio da je taj iznos plaćen za kupovinu imovine Arsenala i Doma vojske, socijalni program isplaćen radnicima tivatskog vojnog brodogradilišta i posebnu donaciju Opštini Tivat namijenjenu unapređenju lokalne infrastrukture.

Tenderska komisija za prodaju Arsenala kojom je 2007. predsjedavao današnji ministar odbrane Boro Vučinić, prije dva dana je saopštila da je država od prodaje Arsenala navodno prihodovala 29 miliona eura.

"Na osnovu Ugovora koji je zaključen, kompanija PM Securities je za kupovinu predmetne imovine predložila iznos od 20.115.300 eura. U toku pregovora, došlo je do povećanja navedenog iznosa do visine od 29.164.068 eura, koji obuhvata i koji je raspoređen na sljedeći način: za socijalni program 15.100.000, ekološke intervencije 6.245.485, sanaciju lokacije 4.554.415 i kupoprodajna cijena 3.264.168", saopštila je Tenderska komisija.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: