Cetinje: Otvoren Vatrogasni dom i Zgrada solidarnosti

Ponosni su je jer lokalna uprava ostvarila 99,3 odsto prihoda budžeta, što se istorijsko jezgro Cetinja renovira, stopa nezaposlenosti smanjuje
196 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2011. 18:58h

Nizom svečanosti obilježen je Dan opštine Cetinje.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović je kazao da njegov tim treba da bude ponosan na ono što su uradili protekle godine i najavio realizaciju novih projekata od kojih će za grad biti najvažniji univerzitetski centar, prenosi Televizija Vijesti.

“Pitanje je dana kada ćemo početi izgradnju univerzitetskog kompleksa, što će doprijeniti intenciji da Cetinje bude nacionalni i regionalni centar visokog obrazovanja. Počećemo radove na projektu “Beautiful Cetinje”, odnosno rekonstrukciju fasada u istorijskom jezgru grada. Iduće godine imaćemo novu gradsku tržnicu, a do tada biće konkretizovani i radovi na izgradnju autobuske stanice“ kazao je Bogdanović.

Nakon dvije godine zakašnjenja, prvi gosti ušli su u Zgradu solidarnosti na Cetinju. Pedesetak stanova otvoreno je za zvanice, ne i za domaćine, jer spisak stanara još nije poznat. Zgrada će biti useljena do kraja godine.

Predstavnik Fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović je kazao da će najviše stanova dobiti bivši radnici “Oboda”, firme koja je sada pred stečajem.

“Oni će dobiti 15, oko 20 dobila je Opština koja će ih podijeliti na osnovu svoga pravilnika. Ostale stanove dobila su manja preduzeća i ustanove, između ostalih, policija i sudstvo“ kazao je Popović.

Povodom dana Opštine svečano je otvoren i novi Vatrogasni dom.

Komadir Službe zaštite Peđa Moštrokol je kazao da smatra da su vatrogasci to odavno zaslužili, ali “nikad nije kasno”.

U Opštini su najviše ponosni na to što je lokalna uprava ostvarila 99,3 odsto prihoda budžeta, što se istorijsko jezgro Cetinja renovira, stopa nezaposlenosti smanjuje, a turista je bilo više nego lani.

Na svečanosti povodom 13. novembra dodijeljene su i nagrade najzaslužnijima. Ove godine opštinska nagrada pripala je Odjeljenju za humanu reprodukciju bolnice “Danilo Prvi”, Domu zdravlja i predsjedniku Lovačke organizacije Cetinja Nikoli Markoviću.

Galerija

Bonus video: