Psi lutalice ušli na aerodrom Tivat

Direktor aerodroma Tivat Ranko Bošković je potvrdio ovu informaciju i dodao da bezbjednost letjenja nijednog trenutka nije bila ugrožena
75 pregleda 0 komentar(a)
aerodrom Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
aerodrom Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.11.2011. 14:10h

Da su psi lutalice u Tivtu sve veći problem, osim napada jednog pitbulterijera na građanina prije nekoliko dana, svjedoči i nesvakidašnji događaj na aerodromu Tivat.

Naime, grupa od četiri psa, uspjela je da se kroz aerodromsku ogradu provuče, i uđe u kompleks tivatske vazdušne luke.

Psi su se pojavili iz pravca puta prema Ostrvu cvijeća, odakle su krenuli u šetnju pistom u pravcu sjevera, prema objektima nekadašnje keternig službe, pa su morali da intervenišu i aerodromski vatrogasci.

Ovo je „Vijestima" potvrdio i direktor aerodroma Tivat Ranko Bošković, dodajući da bezbjednost letjenja nijednog trenutka nije bila ugrožena jer dva aviona koja su se tada nalazila na platformi još nisu bili ušli u proceduru polijetanja.

Aerodromske službe su u tjeranju i izbacivanju pasa iz kompleksa zračne luke primijenile tačno utvrđene procedure koje postoje za slučaj pojave divljih i drugih životina na pisti ili njenom okruženju.

Bošković je dodao da će pregledom ograde aerodroma na dijelu prema jugozapadu, odakle su se psi pojavili, biti utvrđeno kako su se oni uspjeli provući kroz tu prepreku koja je urađena po ICAO standardima.

Bonus video: