Samo Osnovni sud u Podgorici nastavlja štrajk

Zaposleni Osnovnog suda nisu članovi Sindikata sudstva, već imaju svoj štrajkački odbor, čiji predstavnik prisustvuje svim pregovorima Vlade i Sindikata
0 komentar(a)
Štrajk pravosuđa, Foto: Arhiva Vijesti
Štrajk pravosuđa, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.11.2011. 18:14h

Sindikat pravosuđa prihvatio je predlog Vlade da se plate sudskoj administraciji povećaju za 35 eura, a podgorički Osnovni sud traži 100 eura više i najavljuje štrajk od četiri sata dnevno.

“ Moraju se praviti ustupci da bi se došlo do konačnog rješenja”, naveo je predsjednik sindikata Duško Zarubica.

Podgorički Osnovni sud nije prihvatio takvu odluku sindikata, već će od 22.novembra radikalizovati štrajk na četiri sata dnevno, koji će trajati dok god im se plate ne uvećaju za sto eura.

“ Službenici i namještenici zaposleni u Osnovnom sudu u Podgorici 11.novembra održali su sastanak na kome su jednoglasno odlučili da ne prihvataju predlog Ministarstva finansija CG da im zarade budu uvećane za oko 35 eura. Takodje, jednoglasno su donijeli Odluku da radikalizuju štrajk-obustavu rada sa tri na četiri časa, svakodnevno, počev od 22.novembra, u periodu od 11 do 15 časova, do konačnog ispunjenja zahtjeva, tj. do povećanja zarada za 100 eura za sve državne službenike i namještenike zaposlene u sudu”, navodi se u saopštenju tog suda.

Zaposleni u sudskoj administraciji štrajkuju već mjesec i po dana, tražeći povećanje zarada. Njihove plate kreću se od 200 do 400 eura.

Bonus video: