Fontana u centru Tivta mjesecima ne radi

U Tivtu tako trenutno besprekorno funkcionišu jedino fontane u krugu marine Porto Montenegro
183 pregleda 0 komentar(a)
Fontana Tivat, Foto: Siniša Luković
Fontana Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.11.2011. 18:55h

Iako je novouređeni glavni gradski Trg magnolija star samo godinu dana, fontana, koja je njegov centralni dio i koja je trebalo da bude glavni ukras javne površine između zgrade Opštine i okolnih poslovno-stambenih objekata, više ne radi nego što je u upotrebi.

Tako od tri segmenta fontane na Trgu trenutno kako-tako radi samo jedan. Bazen i pumpe u segmentu fontane okrenutom prema Gradskoj kući ne rade već mjesecima, a skoro mjesec i po van funkcije je i treći segment koji se nalazi ispred terase kafe-bara „Fontana“.

Vlasnici tog i okolnih ugostiteljskih objekata kažu da njihovi apeli lokalnoj upravi u Tivtu, odnosno podgoričkoj firmi „Građevinar“, koja je izgradila cio kompleks na Trgu magnolija, da se fontana popravi do sada nijesu urodili plodom. Ugostitelji su do sada iz svog džepa u više navrata plaćali popravke i održavanje fontane.

Iz podgoričke firme pak tvrde da sa tim više nemaju ništa, “jer je trg javna površina koja je zvanično predata na upotrebu Opštini Tivat".

Iz podgoričke firme pak tvrde da sa tim više nemaju ništa, “jer je trg javna površina koja je zvanično predata na upotrebu Opštini Tivat, koja je dužna i da se stara o trgu i svoj infrastrukturi na njemu.

Po važećoj odluci o komunalnom redu, sve javne česme i fontane u gradu dužno je da održava lokalno JP „Vodovod i kanalizacija“.

Ispravna samo kod Teute

Ista, ako ne i gora situacija je sa drugom tivatskom fontanom, u velikom Gradskom parku, koja je, takođe, već nekoliko godina u kvaru, jer su vandali uništili i pumpu koja je pokretala mali vodoskok te fontane.

Ista, ako ne i gora situacija je sa drugom tivatskom fontanom, u velikom Gradskom parku, ispred spomenika narodnim herojima Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri, koja je, takođe, već nekoliko godina u kvaru, jer su vandali, koji često uništavaju javni mobilijar i sadnice u Gradskom parku, uništili i pumpu koja je pokretala mali vodoskok te fontane.

U Tivtu tako trenutno besprekorno funkcionišu jedino fontane u krugu marine Porto Montenegro, gdje u blizini zgrade „Teuta“ postoje tri fontane i jedna stilizovana javna česma, doduše sa vodom koja nije za piće, kako je i istaknuto u dvojezičnom natpisu na toj česmi.

Bonus video: