Zatvorena četiri lokala sa aparatima za poker

Veliki broj korisnika slot aparata su maloljetnici, pa je policija organizovala akciju kako bi zaštitila tu populaciju
184 pregleda 0 komentar(a)
Poker, Foto: Arhiva Vijesti
Poker, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.11.2011. 18:15h

Od osam lokala koji su radili sa takozvanim slot aparatima, odnosno aparatima za poker, polovina nije imala rješenje o radu i odmah je zatvorena. Akciju provjere rada kockarnica u proteklih nekoliko dana izveli su zajedno beranska policija i državna inspekcija Uprave za igre na sreću.

„Ova akcija sprovedena je kroz projekat ’Rad policije u zajednici’, gdje smo prethodno održali predavanja u srednjim i osnovnim školama o alkoholizmu, narkomaniji i kockanju“, rekao je viši policijski komesar UP Područne jedinice Berane Darko Đukić.

On je kazao da je primijećeno da veliki broj korisnika slot aparata čine upravo maloljetna lica, odnosno učenici.

„U želji da to preduprijedimo pozvali smo u pomoć nadležnu inspekciju. Akcija je brižljivo pripremana. Za tri lokacije odmah je utvrđeno da rade na crno. Iz četvrtog lokala, kada su čuli za akciju, uspjeli su da uklone aparate prije ulaska inspektora“, rekao je Đukić.

Utvrdiće ko su vlasnici

Prema njegovim riječima, inspekcija nije imala potrebu za intervencijom policije prilikom kontrola, ali su policijske patrole bile pripravne da reaguju.

„Sve je proteklo mirno. Inspekcija je na licu mjesta donijela rješenja o zabrani rada. Ostala četiri lokala sa slot aparatima u Beranama imala su uredne dozvole“, kazao je Đukić.

On je rekao da slijedi postupak preciznog utvrđivanja vlasnika poker aparata, jer je javna tajna u nekim slučajevima čiji su aparati, ali se oni pri tome vode na neke druge nepoznate osobe.

Viši policijski komesar je dodao da će policija nastaviti sa aktivnostima u cilju zlouptrebe maloljetnika.

„Nastavićemo da sprovodimo kontrolu zabrane točenja alkohola maloljetnim osobama, pojačaćemo prisustvo takozvanih školskih policajaca, uspostaviti tješnju saradnju sa pedagozima i rukovodstvom škola, sve u cilju suzbijanja maloljetničke delikvencije“, rekao je Đukić.

Bonus video: